16 november 2019 17:00

Scheidsrechter

Dhr. G. Dorrestijn

Onbekend

Op bezoek in Amsterdam bij AFC 2 zo. is Zuidvogels er niet in geslaagd de volgende ronde van de districtsbeker te bereiken. Na 90 minuten stond er 1-1 op het scorebord, de strafschoppenreeks werd door AFC beter genomen en zij bekerden dus door.

De bezoekers uit Huizen hadden hun basisopstelling wat aangepast voor deze bekerreeks en begonnen redelijk goed aan deze wedstrijd. Een gave voorzet van Mohamed Dinc in de 17e minuut werd in min of meer vrije positie naast de paal gekopt door Jermain Heldoorn en 10 minuten later werd een voorzet van Steve Promes bij de 2e paal gemist door de doorgelopen Richard Gooijer. De echte scherpte ontbrak bij Zuidvogels in deze fase en het was AFC dat hiervan plotseling profiteerde na een half uur spelen: een weggegeven corner werd half weggewerkt door de Zuidvogels-defensie, waarna in de scrimmage Tom Wulfraat het laatste zetje aan de bal kon geven (1-0).

Na rust een wat meer geinspireerd Zuidvogels, met name invaller Martin Campbell (voor Steve Promes) liet op rechts een aantal goeie acties zien met bijkomend gevaar voor de goal van AFC. In de 56e minuut kwam Zuidvogels op gelijke hoogte, een bal door het midden van Bob Brilleman werd op waarde geschat door de opspringende Donny v.d. Pol, zijn achterwaartse kopbal verdween over de AFC-doelman in de goal (1-1).

Hierna trachtte Zuidvogels met meer aanvallende pressie de thuisploeg binnen de reguliere speeltijd nog op achterstand te krijgen, het kreeg daar een aantal grote mogelijkheden voor na goed uitgespeelde aanvallen, maar evenals voor rust ontbrak de scherpte bij de voorwaartsen. Jermain Heldoorn (te zwakke inzet met links), Donny v.d. Pol (tegen de keeper) en invaller Wouter v.d. Berg ('weigerde' af te drukken op 12 meter...) faalden.
De wedstrijd eindigde uiteindelijk in 1-1, wat in deze bekerreeks betekende: strafschoppen nemen. AFC nam de 11-metertrappen met 4-2 duidelijk beter dan Zuidvogels en verzekerde zich hiermee voor een plek in de 3e ronde.