Zuidvogels beter dan Go Ahead Kampen (2-0)

Youri van Kommer (intikker)
83'

18 januari 2020 14:30

Dhr. T. van Waveren (Bussum)

Zuidvogels heeft de voorbereiding voor de herstart van de competitie met een 2-0 overwinning op 1e klasser Go Ahead Kampen afgesloten. Een goede 'finale' van de totale voorbereiding, met perspectief gezien het toenemend scorend vermogen van de 'rood-groenen'.

Zuidvogels begon goed aan dit duel, met een weer fit teruggekeerde Ivo de Heus in de basis. Goed combinerend en bij tijd en wijle de diepte zoekend, werd de goal van Kampen opgezocht.
Dat resulteerde in de 1e helft in 2 grote kansen voor Jermain Heldoorn, waarbij de 1e fantastisch werd vrijgemaakt door Gregory Schaken. Helaas voor Jermain waren de keeper van Go Ahead en zijn schot spelbreker in de afronding van deze 2 "dotjes"...

In de 33e minuut was het wel raak voor rood-groen, een prima combinatie door het midden bracht de bal bij Ricardo Tat, die vond Youri van Kommer op randje '16' en met een bekeken schuiver passeerde laatstgenoemde de Kamper-goalie (1-0). Hierna nog een gescoorde goal van Youri van Kommer, maar zijn kopgoal in de 38e minuut werd afgevlagd na kennelijk buitenspel...

Een verdiende voorsprong, de thuisploeg domineerde in de 1e helft en gunde de opponent eigenlijk geen mogelijkheden. Het wat haperende scorend vermogen van de thuisploeg was de reden voor de magere 1-0 ruststand.

Na rust andere spelers in het veld, iedereen kreeg zijn speelminuten. Het spelbeeld veranderde wel wat, Go Ahead drong nu meer aan door sneller combinatiespel en Zuidvogels liet zich wat terugdringen naar achteren. Grote mogelijkheden kregen de bezoekers echter niet, op een schot op de lat na via de vingertoppen van Danny Versteegt.
Zuidvogels creëerde op deze manier wel meer ruimte voor de tegenstoot en dat resulteerde in kansen voor Donny vd Pol (2x), Wouter van de Berg en Ivo de Heus, maar ook nu werd er nog niet gescoord door Zuidvogels.

In de laatste fase was de thuisploeg alsnog overtuigend genoeg om de 2e treffer binnen te werken, nu was het Martin Campbell in de 83e minuut over links die de voorzet gaf, waar Youri van Kommer attent zijn voet tegenaan zette (2-0).
Een goede overwinning in deze fase van voorbereiden op deel 2 van de competitie. Komende zaterdag is de herstart hiervan, dan wacht FC De Bilt-thuis, duel 13 van deze competitie.