ARC 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

15 februari 2014 14:30

Beek, H.J.G.M. van

Zuidvogels is in de slotfase van de wedstrijd tegen ARC onderuit gegaan. Na een aanvankelijke achterstand van 0-2 , opgelopen in de eerste helft, kwam het na rust snel op gelijke hoogte. Binnen vijf minuten prijkte een 2-2 op het scorebord. Toen verzuimde de thuisclub door te drukken. Het had de mogelijkheid om een voorsprong te nemen, maar men ging weer achteruit en gaf zodoende ARC de gelegenheid terug te keren in de wedstrijd.

Vanaf het beginsignaal trok ARC het initiatief naar zich toe. Met fysiek mannelijk voetbal werd Zuidvogels dat tegen de harde wind moest optornen in de verdediging gedrukt. Dat resulteerde al gauw in een kans voor Gert Labots die voorlangs schoot. Bij een snelle uitval via Jermain Cikic kreeg Umit Dinc de bal niet onder controle en kon de verdediging van ARC op tijd ingrijpen.

ARC stichtte vooral door de snelle Yoeri van Looyestijn gevaar. Door zwak verdedigen was het dezelfde Looyestijn die met een fraaie lob Pascal Doest kansloos liet. Zuidvogels probeerde de bakens te verzetten en Hidde van Erkel kreeg een goede kopkans om de stand weer in evenwicht te brengen. Hij kopte echter over. Rutger van de Pol zag een inzet van hem via een uitgestoken been van de ARC-doelman Tony van Ooi het veld weer inspringen. Opnieuw na slecht verdedigen kwamen de Alphenaren op 0-2. Yoeri Looyestijn kreeg te veel vrijheid en liet van dichtbij Pascal Doest kansloos.

ARC trok zich daarop terug in de verdediging en liet het initiatief over aan Zuidvogels. Tot echte doelrijpe kansen kwam het niet meer voor de pauze.

Na de doelwisseling een ontketende

thuisformatie. Binnen vijf minuten werd er twee keer gescoord.

Eerst was het Niels van der Zaal die raak schoot en een minuut later kopte Yannick Schaap die goed voor zijn tegenstander kwam de gelijkmaker fraai binnen. Het spel golfde daarop op en neer zonder tot grote doelkansen voor beide ploegen. Na een vrije schop zag Yoeri Looyestijn de bal net over gaan. Arlymar Lourens schoot even later in de handen van Looyestijn. In de laatste vijf minuten voltrok ARC het vonnis over de thuisclub. Het scoorde tweemaal op dubieuze wijze. Volgens de assistent-scheidsrechter van Zuidvogels waren beide doelpunten offside, maar scheidsrechter Van Beek keurde beide doelpunten van Gert Labots en Bryan van Delft goed.

Jorg Smeets was na afloop teleurgesteld. Hij vond de nederlaag onnodig. Men was veelal in de duels een stapje te laat, waardoor de gasten het spel konden maken. Typerend was voor de instelling dat de gasten tegen drie gele kaarten opliepen tegen geen enkele voor de Zuidvogels. De wil om te winnen was bij de gasten groter dan bij de thuisclub.

Zaterdag 22 februari a.s. speelt Zuidvogels de uitwedstrijd tegen ASC Nieuwland.

Locatie: Laan van Duurzaamheid 10, Amersfoort.