4 - 1

HSV De Zuidvogels MO17-1

1e klasse 03

26 september 2020 15:00

In het voetbal is niets van te voren te voorspellen en deze conclusie kon ook getrokken worden na de wedstrijd die de meiden van de MO17/1 in Hoogland speelde tegen de plaatselijke meiden van de 017/1.

De week daarvoor in de openingswedstrijd van de competitie toonden de meiden veerkracht door een in de eerste helft opgelopen achterstand van 0-2 recht te zetten in een gelijkspel van 2-2, doelpunt in de eerste en een in de tweede helft.
In die wedstrijd waren onze meiden in het eerste gedeelte van de eerste helft sterker maar drukten dat niet in doelpunten uit en dan kan de tegenstandster ervan profiteren ook mede door enkele misverstanden in onze defensie en binnen 5 minuten voor rust stond het 0-2.
Na afloop konden beide partijen tevreden zijn met de puntendeling.

Met het gevoel dat alles mogelijk is werd zaterdag aangetreden tegen Hoogland en het voor/nadeel voor beide teams was dat ze allebei niet compleet waren.
Vooral in de beginfase waren de meiden van Hoogland de bovenliggende partij alhoewel ze niet direkt gevaarlijk waren in de afronding.
Op technisch gebied waren ze de betere partij, vooral ook omdat onze meiden het aanvankelijk ook in technisch voetbal zochten en zichzelf daarmee in de problemen bracht omdat de thuisclub bij balbezit vaak met 6 aanvalsters rond het 16-metergebied verscheen en binnen 10 minuten werd door hun ook de score geopend uit een simpele aanval over rechts waarbij de verdediging van de MO17/1 niet goed stond.
Juist op het moment dat onze meiden meer vechtvoetbal ging spelen werd de wedstrijd meer in balans en kreeg de keepster van Hoogland ook enkele ballen te verwerken, maar was ze kansloos op een inzet van Emma die binnen het half uur de gelijkmaker liet aantekenen, 1-1 en hoopten wij als toeschouwers dat de rust met deze stand gehaald zou worden, maar helaas dacht de thuisclub daar anders over en vlak voor het rustsignaal van de uitstekend leidende arbiter werd de 2-1 op het (denkbeeldige) scorebord gezet.

In de rust een peptalk van de trainer en de meiden van Zuidvogels begonnen gemotiveerd aan de tweede helft die voor beide doelen voor leuke momenten zorgde en heel even was er hoop op Huizense winst toen Isabella met een schitterende lob de keepster kansloos liet, maar de paal als reddende engel in de weg stond.
Heel even was daarna de organisatie zoek bij onze meiden en daar profiteerde de thuisclub van door binnen 5 minuten nog 2 x te scoren om zodoende met 4-1 de winst naar zich toe te trekken.

Concluderend kunnen we stellen dat de overwinning van de thuisclub wel verdiend was en vooral gebaseerd op hun technisch vermogen, maar dat de uitslag wel iets te geflatteerd was en onze meiden binnenkort zeker de punten gaan binnenhalen en dit zou best wel eens a.s. zaterdag kunnen gebeuren als de meiden van SDO op bezoek komen op de Wolfskamer.

Verder werden er wisselende resutaten geboekt.....zo werd de MO19/1 afgedroogd door sc t Gooi met 9-0 en verloor de MO15/2 met minimale cijfers van de buren van Huizen met 3-2 en boekten de MO13/1 en MO11/1 met respectievelijk 3-0 tegen KHFC en 1-0 tegen BFC mooie overwinningen en  kwamen de VR1 niet verder dan een 0-0 tegen de Dijk en kwamen de VR2 met 3 punten terug uit Eemnes via een 5-0 winst.

Komende zaterdag spelen er veel meidenteams thuis behalve de eerder genoemde MO17/1......MO19/1 ontvangt SO Soest, de MO15/1 en MO15/2 spelen tegen respectievelijk BFC en s Graveland en neemt de MO13/1 het op tegen AS 80 en gaat de MO13/2 naar s Graveland, thuis spelen dan weer de MO11/1 tegen Desto en MO9/1 tegen Huizen.
Bij de Vrouwen speelt het Eerste uit bij Purmerend en nemen de vrouwen van het Tweede het thuis op tegen sc t Gooi, de Hilversumse club heeft de grootste meiden/vrouwenafdeling in de regio.

De toeschouwers hoeven zich zaterdag niet te vervelen, kom naar de Wolfskamer en geniet van de vele thuiswedstrijden van de meiden, maar ook diverse jongensteams spelen thuis.