Imar Kort (intikker)
80'

17 augustus 2021 20:15

B. v.d. Boogaard (Amersfoort)

Het 2e oefenduel in de voorbereiding, na een week training, was het thuisduel tegen Batavia'90 uit Lelystad. Was het afgelopen zaterdag tegen HBOK met name in de 2e helft bij vlagen heel aardig om te zien, dit duel was op momenten veel minder van Zuidvogels. De vroege voorsprong in minuut 3 via Martin Campbell en de lage voorzet op Hidde van Erkel (1-0) deed nog veel verwachten, maar het vervolg van de 1e helft was een vlotter combinerend Batavia'90 waar Zuidvogels op de beslissende momenten geen vat op kreeg.

Dat resulteerde in de 33e minuut in de (1-1) na niet-ingrijpen van het rechter verdedigingsblok en 3 minuten later in de (1-2) na een verloren kopduel op links en niet-ingrijpen van het centrale verdedigingsblok op de uithaal van de rechtsbuiten, die trouwens fabelachtig mooi in de linker kruising werd gestreept...
Drie minuten voor rust nog een persoonlijke fout van Hidde van Erkel die de bal aan een Batavia-aanvaller verloor en hem vrij baan gaf voor de (1-3). Deze individuele fouten van Zuidvogels werden door de kwalitatief goede voetballers van Batavia'90 genadeloos afgestraft, een goede les.

Na rust kwam 'team 2' van Zuidvogels in het veld, het spelpeil ging daarmee niet gelijk omhoog van de thuisploeg. In de duels vaak net een meter te laat en in de passing naar voren op momenten niet zuiver genoeg, het gaf Batavia'90 nog steeds de ruimte om dreigend te blijven voor het Zuidvogels-doel in plaats van andersom. In de 61e minuut een verloren kopduel van Tim Horsmeier net over de middenlijn, de rugdekking was op dat moment niet goed verzorgd en Batavia'90 speelde de aanval over links keurig uit met een droge schuiver in de verre hoek door de centrumspits (1-4).

Drie minuten later een diepe bal op Redouan Boussoufi, evenals zaterdag een geweldige aanname met links van hem en de Batavia-verdediger kon niet anders dan hem in volle ren naar voren aantikken in de'16', penalty. Helaas wist Redouan Boussoufi de strafschop niet te verzilveren, zijn inzet werd gekeerd door de doelman.
In de 80e minuut alsnog de (2-4): een slimme vrije trap werd na een korte pass door het midden uiteindelijk door Youri van Kommer keurig breed gelegd op Imar Kort voor de slottreffer van dit duel.
Vermakelijk duel qua scoreverloop, de doelpunten tegen voor Zuidvogels waren een goede les voor de komende weken om dat in ieder geval beter te gaan doen.

A.s. zaterdag 21-8 speelt Zuidvogels zijn 3e oefenwedstrijd, dan komt Hooglanderveen naar de Wolfskamer. Aanvang: 14.30 uur