Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 08

1405BD
BUSSUM
tel. 035-6945648

Voor de 2e keer in 3 seizoenen moest Zuidvogels naar Bussum afreizen voor een districtsbeker-duel tegen BFC. En evenals dat eerste treffen toen, was ook dit duel er een van het lastige maar ook ongelukkige soort.

Met een aangepast elftal aan het wekelijks wijzigende spelersaanbod, trapte Zuidvogels af tegen de 11 van coach Kwadjoe Boateng. Het noodlot sloeg al vroeg in de wedstrijd toe: een duel net buiten de 16 tussen Richard Gooijer en een BFC-aanvaller mondde uit in een schreeuw van pijn van Gooijer. Zwaar aangeslagen moest Gooijer vervolgens ondersteund door ploeggenoten van het veld, voor een kruisbandblessure wordt gevreesd....
BFC kwam vlak hierna op voorsprong, na een foutieve breedtebal op het middenveld wist Posthumus achter de defensie van Zuidvogels een lob over de te ver voor zijn doel staande Jelmer Nijburg te produceren: 1-0
Hierna een actieve fase van Zuidvogels, met name over rechts was Martin Campbell een aantal malen te snel voor de BFC-defensie. Een inzet van hem in het zijnet vormde de opmaat voor de uiteindelijke 1-2 voorsprong bij rust. In de 43e minuut een harde voorzet van Campbell, het lossen van de keeper en een knappe rebound van Brian Schimmel voor de 1-1 en vlak daarna een versierde penalty door dezelfde Campbell na een spurt tot in de 16, Ricardo Tat benutte de 11-metertrap: 1-2

Na rust ging Zuidvogels meteen centraal achterin in de fout, laks verdedigen gaf de BFC-spits simpel de mogelijkheid om de 2-2 onder Nijburg binnen te tikken.
Hierna een wat aandringend Zuidvogels, zonder tot uitgespeelde kansen te komen. Het aanvallende spel van de Huizer ploeg was te voorspelbaar, BFC bleef met zo nu en dan stevig fysiek spel overeind. De wedstrijd kabbelde naar het einde met een 2-2 als eindstand.

De geplande oefenwedstrijd van a.s. dinsdag tegen asv Dronten gaat niet door vanwege het vele blessureleed in de selectie, het volgende bekerduel is tegen KFC uit Koog ad Zaan op za 11 september op de Wolfskamer in Huizen. Aanvang: 14.30 uur.