0 - 3

10 augustus 2013 14:30

Oefenwedstrijd: SV Huizen - Zuidvogels 0 – 3 (rust 0 – 0)

Scheidsrechter: Hans de Jong

Eindelijk weer een derby ook al is het een oefenwedstrijd, voor Zuidvogels de 3e in de aanloop naar het nieuwe seizoen. Maar de plaatselijke, emotionele ’belangen’ zijn groot.

Ook het weer werkt vandaag mee zodat iedereen volop kan genieten en dat doet het flink toegestroomde publiek dan ook. De eerste 20 minuten golft het spel redelijk op en neer. Na 22 minuten valt pas de eerste serieuze kans te noteren als Huizen doorbreekt en Pascal Doest de bal niet onder controle kan krijgen. De kans die daarop volgt is niet aan Huizen besteed want de bal wordt naast het lege doel geschoten. In de minuten daarna krijgt Huizen nog een paar kansen, maar deze worden niet verzilverd. Huizen is gevaarlijker in de omschakeling echter zonder dat het bij Zuidvogels tot echte problemen leidt.

In de 38e minuut komen Arlymar Lourens en Pascal Doest hard met elkaar in botsing bij een poging de bal uit de zestien te krijgen. De bal wordt door Huizenspeler Pengel in de draai naast het lege doel geschoten. Vier minuten later krijgt Huizen weer een kans de score te openen als uit een corner de bal met een omhaal op de paal wordt geschoten. Pas op slag van rust weet Zuidvogels iets terug te doen als uit een vrije trap van Danny Scholten middenvelder Umit Dinc de bal goed inschiet. De keeper van Huizen stompt de bal uit zijn doel. De rust wordt bereikt met een 0-0 stand, waarmee de Zuidvogels zich gelukkig mogen prijzen. In de tweede helft pakt vooral Zuidvogels de wedstrijd goed op. Er wordt meer en sneller druk gezet waardoor het spel van Huizen flink wordt ontregeld.

In de 49e minuut wordt een vrije trap van Zuidvogels afgeslagen en pikt Jeroen Smeets de bal op, zijn schot van ca. 18 meter verdwijnt net naast het doel. Na 56 minuten krijgt Zuidvogels wederom een vrije trap te nemen, Umit Dinc schiet de bal via de muur in de hoek en zet Zuidvogels op een -0-1 voorsprong. De wedstrijd draait vanaf dat moment om en Huizen loopt continu achter de feiten aan. In de 70e minuut valt de 0-2 als uit een scrimmage in het strafschopgebied van Huizen Yannick Schaap de bal krijgt en deze direct in de touwen schiet.

Zeven minuten later valt het doek definitief voor Huizen als na een goede combinatie Jermain Cikic de bal op links ontvangt en door de verdediging van Huizen soleert. Zijn voorzet wordt tot corner verwerkt welke Hidde van Erkel neemt en die via de rug van Niels van der Zaal in het Huizendoel belandt. De 0-3 staat op het scorebord. Zuidvogels krijgt daarna nog wat kleine kansjes via onder meer Tim Horsmeier, maar scoort niet meer. In de 88e minuut valt er toch nog een smet op de wedstrijd als Hidde van Erkel grof onderuit wordt gehaald, de goed leidende scheidsrechter Hans de Jong twijfelt niet en geeft direct rood. De eindstand na 90 minuten is 0-3 en is op basis van de 2e helft terecht te noemen.

Een wedstrijd met twee gezichten, in de 1e helft was Huizen de bovenliggende partij en in de 2e helft was Zuidvogels duidelijk beter. Al met al een overwinning met een zoete nasmaak die naar meer doet verlangen. Dinsdagavond speelt Zuidvogels uit tegen tweede klasser SO Soest, de 4e wedstrijd in deze oefenreeks.

Opstelling: 1. Pascal Doest (71e 20. Boy Mulder) 9. Niels van der Zaal (30e 17. Yannick Schaap) 2. Arlymar Lourens (40e 15. Lorenzo Tat) 10. Umit Dinc (60e 13. Michiel Foppen) 5. Rutger van de Pol (60e 8. Hidde van Erkel) 11. Veirano Slager (60e 9. Niels van der Zaal) 6. Ricardo Tat (70e 18. Boyd de Graaf) 13. Michiel Foppen (30e 3. Tim Horsmeier) 7. Jermain Cikic 15. Lorenzo Tat (30e 4. Danny Scholte) 8. Hidde van Erkel (30e 16. Jeroen Smeets)
Doelpunten: 56e 10. Umit Dinc 0-1; 70e17. Yannick Schaap 0-2; 77e 9. Niels van der Zaal 0-3.