Waterwijk 1

3 augustus 2013 14:30

Scheidsrechter: Kees Westland

De eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het seizoen 2013-2014 gaat tegen zaterdag 3e klasser Waterwijk. Zuidvogels treedt aan met een niet geheel complete selectie. Een paar spelers zijn op vakantie en Boyd de Graaf moet nog even van de zijlijn toekijken vanwege zijn blessure. Ook missen we helaas Jesse Nagtegaal. Jesse heeft aangegeven voorlopig te stoppen omdat zijn oude blessure weer de kop op stak en hij eerst wil bekijken of voetballen nog wel voor hem binnen zijn mogelijkheden ligt. Uiteraard wensen wij Jesse beterschap en hopen voor hem op een spoedig herstel.

De eerst helft toont een duidelijk sterker Zuidvogels, wat zich laat vertalen in diverse kleine kansen van onder meer Umit Dinc en Yanick Schaap. Zuidvogels heeft meer balbezit en ook een veldoverwicht. Waterwijk komt er sporadisch uit en krijgt vooral kansjes na fouten in de verdediging van Zuidvogels.
In de 30e minuut slaat Zuidvogels een aanval af van Waterwijk en past Ricardo Tat op de diepstaande Yanick Schaap. Hij weet zich langs twee tegenstanders te werken en schiet de bal via binnenkant paal in het doel. Hij zet daarmee de terechte 1-0 op het scoreboard. Vijf minuten later is het Niels van der Zaal (ex Waterwijk zo.) die de bal buiten bereik van de doelman van Waterwijk op de paal schiet. Nauwelijks twee minuten daarna valt bijna de gelijkmaker als door een fout achterin Waterwijk voor het doel van keeper Jeffrey Leunenberg verschijnt. De bal wordt echter voorlangs geschoten en de rebound verdwijnt naast het doel. Vlak voor rust is het weer Waterwijk dat gevaarlijk wordt, maar Ricardo Tat redt ten koste van een corner. Ruststand 1-0.

Na de rust is het Waterwijk dat direct goed begint, Michiel Foppen, terug op het oude nest, weet redding te brengen en verwerkt de bal tot corner. In de 55e minuut geeft Jeroen Smeets een goede pas op Veirano Slager (ex SV Huizen) zijn voorzet wordt tot corner verwerkt. Uit de corner van Sebastian Meek kopt Niels van der Zaal de bal mooi in en zet Zuidvogels daarmee op een 2-0 voorsprong. Even later krijgt Veirano Slager een aardige kans als een pas van Jeroen Smeets de vrijstaande Hidde van Erkel (ex SV Huizen) bereikt, die de bal direct doorspeelt naar Veirano Slager, zijn schot belandt in handen van de doelman. Het is een periode waarin Zuidvogels kansen krijgt de voorsprong verder uit te bouwen, maar of het vizier staat nog niet op scherp of de doelman van Waterwijk doet zijn werk. In de 83e minuut rent Yanick Schaap met de bal de zestien van Waterwijk in en krijgt een duwtje, dankbaar gaat hij naar de grond en de goed leidende scheidsrechter Kees Westland wijst naar de stip. Niels van der Zaal mag het vonnis voltrekken en doet dat onberispelijk: 3-0! In de laatste minuut weet Waterwijk de eer nog te redden. Na een mooie aanval door het centrum wordt de bal bij de tweede paal ingetikt en komt de eindstand op 3-1. Een uitslag die de juiste verhoudingen in het veld weergeeft.

Dinsdag 6 augustus a.s. zal Zuidvogels thuis oefenen tegen kersverse eerste klasser SDO, de wedstrijd vangt aan om 20:15 uur en wij hopen op een grote supportersschare.

Opstelling:
1. Jeffrey Leunenberg   (45e 20. Pascal Doest)                           7. Jermain Cikic               (60e 13. Yanick Schaap)
2. Arlymar Lourens       (60e 3. Tim Horsmeier)                         8. Umit Dinc                   (30e 16. Veirano Slager)
3. Tim Horsmeier         (30e 14 Michiel Foppen)                        9. Ricardo Tat
4. Danny Scholte           (60e 15. Lorenzo Tat)                             13. Yannick Schaap       (30e 11. Niels van der Zaal)
5. Sebastian Meek                                                                       15. Lorenzo Tat              (30e 10. Hidde van Erkel)
6. Jeroen Smeets          (60e 8. Umit Dinc)

Doelpunten: 30e 13. Yanick Schaap 1-0; 55e 11. Niels van der Zaal 2-0; 83e 11. Niels van der Zaal 3-0 (pen); 89e 3-1.