3 - 2

SDO 1 (zon)

6 augustus 2013 20:00

Scheidsrechter: Jean-Paul Jager

De tweede oefenwedstrijd is tegen het Bussumse SDO dat vorig seizoen promotie afdwong naar de 1e klasse zondag. Een tegenstander welke vergelijkbaar is met de teams die Zuidvogels in de eigen competitie ook tegen zal gaan komen.

Zuidvogels begint de eerste minuten goed met kansen voor Veirano Slager en Arlymar Lourens, maar beide keren eindigt het in een corner die verder niets oplevert. Ook SDO krijgt in de beginfase een goede kans, maar gaat daar te slordig mee om. In de 8e minuut verdwijnt een vrije trap van Umit Dinc via de keeper en lat over het doel. Nauwelijks twee minuten later is het Veirano Slager die van links naar binnen draait, hij ziet zijn inzet helaas door de lat gekeerd. Zuidvogels heeft een licht veldoverwicht in een wedstrijd die in een redelijk hoog tempo wordt gespeeld. In de 27e minuut tast Tim Horsmeier door een ongelukkige stuit van de bal net mis. De bal wordt door SDO breed gelegd op rechts en ongehinderd bij de tweede paal in het doel geschoten: 0-1! Het doelpunt is het sein voor SDO om even de druk op te voeren en als keeper Pascal Doest een paar minuten na de openingstreffer de bal weer in het spel wil brengen, ziet hij een inkomende speler van SDO over het hoofd, deze pakt hem de bal af en tikt simpel binnen waardoor de stand op 0-2 wordt gebracht. Zuidvogels krijgt nog een goede kans via Yanick Schaap, maar weer weet de SDO keeper redding te brengen op zijn inzet. In de 41e minuut valt de verdiende aansluitingstreffer als uit een corner van Ricardo Tat de alert reagerende Michiel Foppen de bal met een dropkick hard in het doel schiet en de stand daarmee op 1-2 zet, wat tevens de ruststand is.

In de tweede helft wisselt SDO het grootste deel van het team voor verse krachten. Zuidvogels wisselt keeper Pascal Doest voor Jeffrey Leunenberg. In de 56e minuut krijgt Zuidvogels een corner die door Ricardo Tat wordt genomen, Michiel Foppen raakt de bal met zijn knie en Hidde van Erkel bekroond zijn goede spel door de bal goed in het doel te koppen en zo de 2-2 op het scorebord te zetten. Pas in de 67e minuut krijgt SDO een goede kans om weer een voorsprong te nemen, maar Lorenzo Tat haalt de bal van de lijn. In de 78e minuut jaagt Yanick Schaap goed door en weet de bal te heroveren, zijn voorzet bereikt Jermain Cikic die vervolgens het derde Zuidvogels doelpunt scoort. Inde minuten daarna golft het spel nog aardig op en neer met kansen voor beide teams. Maar de sluitposten, in het bijzonder Zuidvogels doelman Jeffrey Leunenberg, laten zich van hun beste kant zien en brengen telkens redding. De eindstand wordt dan ook 3-2.

Een redelijk zwaar bevochten overwinning tegen een goede tegenstander, die we op 28 augustus weer tegen zullen komen in het bekertoernooi. De overwinning is echter terecht, hoewel optisch het spel van SDO beter leek, doordat SDO wat feller in de duels was. Zuidvogels bleef echter goed zijn eigen spel spelen en trok uiteindelijk aan het langste eind.

Zaterdag 10 augustus a.s. zal Zuidvogels oefenen bij en tegen SV Huizen. De wedstrijd zal beginnen om 13:00 uur. Eindelijk weer een echte derby, ook al is het maar een oefenwedstrijd.

Opstelling:

1. Pascal Doest           (45e 20. Jeffrey Leunenberg)                            11. Niels van der Zaal      (60e 14. Veirano Slager)
2. Arlymar Lourens   (30e 15. Lorenzo Tat)                                          13. Michiel Foppen         (60e 12. Jeroen Smeets)
3. Tim Horsmeier       (60e 2. Arlymar Lourens)                                   14. Veirano Slager           (30e 10. Jermain Cikic)
4. Danny Scholte                                                                                       16. Hidde van Erkel         (60e 6. Umit Dinc)
6. Umit Dinc                (30e 9. Ricardo Tat/71e 18. Boyd de Graaf)    17. Yanick Schaap
8. Rutger van de Pol

Doelpunten: 27e 0-1; 30e 0-2; 41e 13. Michiel Foppen 1-2; 56e 16. Hidde van Erkel 2-2; 78e 10. Jermain Cikic 3-2.