Soest SO 1

3 - 1

13 augustus 2013 20:00

Scheidsrechter: Frans van de Berg

De vierde oefenwedstrijd is tegen SO Soest uitkomend in de tweede klasse zondag. Voor de Soesters de eerste wedstrijd nadat zij in de nacompetitie van het vorig seizoen aan het korte eind trokken. Na de mooie overwinning op Huizen wordt dan ook veel verwacht tegen een op papier minder sterke tegenstander.

Hoewel Zuidvogels een redelijke start kent is het SO Soest dat laat zien dat ze niet voor niets vorig seizoen pas laat in de nacompetitie werden uitgeschakeld. In de 10e minuut krijgt SO Soest een corner die in eerste instantie wordt afgeslagen. De bal wordt opnieuw voorgezet en bij de tweede paal staat een speler van SO Soest die de ongehinderd kan binnenkoppen: 1-0. Pas na 23 minuten krijgt Zuidvogels een redelijke kans om gelijk te komen, maar de goed genomen vrije trap van Danny Scholten wordt door de keeper gekeerd. Een minuut later raakt Ricardo Tat geblesseerd aan zijn hoofd als hij na een voorzet van Arlymar Lourens met zijn hoofd het hoofd van een tegenstander raakt. Even later moet hij het veld verlaten, nauwelijks een minuut later gevolgd door Yannick Schaap, die ook geblesseerd uitvalt. Hoewel Zuidvogels een veldoverwicht heeft, is het vooral SO Soest dat de kansen krijgt. Maar keeper Pascal Doest staat telkens paraat en sleept Zuidvogels erdoor. De rust wordt bereikt met een 1-0 stand.

De tweede helft begint met een goede start van Zuidvogels als Umit Dinc in de 48e minuut een vrije trap ineens op de kruising schiet, de terugketsende bal wordt door een goed oplettende Niels van der Zaal ingeschoten en het staat 1-1. Het eerste kwartier na rust krijgt Zuidvogels meerdere kansen om op voorsprong te komen. Het is echter SO Soest dat het net weet te vinden als in de 68e minuut de bal niet goed genoeg wordt uitverdedigd. De bal en wordt, net als bij het eerste doelpunt van SO Soest, bij de tweede paal ongehinderd ingekopt en de 2-1 is een feit. Zuidvogels blijft ook na dit doelpunt het beter van het spel houden en SO Soest gebruikt daarbij alle soms forse middelen. Helaas treedt de niet erg sterk leidende scheidsrechter nauwelijks op. In de 86e minuut valt het doek definitief als SO Soest de opbouw van Zuidvogels verstoort en de spits alleen voor keeper Pascal Doest niet faalt, hem omspeelt en 3-1 scoort. Drie minuten later valt bijna de 3-2 als uit een corner van Hidde van Erkel laatste man Tim Horsmeier de bal op de lat kopt. De wedstrijd eindigt in een 3-1 overwinning voor SO Soest.

Een kleine tegenvaller, maar wel tegen een redelijke tegenstander die bereid was om te vechten voor iedere meter, ondanks dat Zuidvogels het betere van het spel had. Het leek er soms op dat sommige Zuidvogels nog met hun hoofd in de wolken liepen na de overwinning op Huizen.

Zaterdag 17 augustus a.s. zal Zuidvogels oefenen tegen Hoofdklasser Oranje Wit uit Dordrecht. De wedstrijd zal beginnen om 15:00 uur en wordt gespeeld in Dordrecht.