Oranje Wit - Zuidvogels 2 – 2

Oranje Wit 1

2 - 2

17 augustus 2013 15:00

Vandaag staat al weer de vijfde oefenwedstrijd op het programma, een uitwedstrijd tegen hoofdklasser Oranje Wit uit Dordrecht. Vandaag een vroege start, eerst wordt een training afgewerkt van 09:30 tot 11:30, gevolgd door een lunch in de kantine. Kick Krijnen is al vroeg aanwezig om de koffie klaar te zetten en de lunch voor te bereiden en dat blijkt achteraf goed gelukt want er waren nog maar een paar broodjes over. Kick hartelijk dank namens staf en spelers! Na de lunch op weg naar onze tegenstander voor vandaag Oranje Wit in Dordrecht.

Al snel valt op dat Oranje Wit in een 4-2-4 formatie speelt en dat letterlijk alle ballen van achteruit door de keeper met een ferme trap in het spel worden gebracht. Met een paar snelle buitenspelers en behoorlijk wat lengte op het middenveld en in de aanval is dat geen onverstandig idee. De eerste 25 minuten gebeurd er niet veel, over en weer zijn wat kleine kansjes te noteren. Pas in de 25e minuut moet keeper Boy Mulder met de voet ingrijpen als een speler van Oranje Wit op randje buitenspel door mag gaan van een zwak optredende assistent-scheidsrechter. Tien minuten later is het weer Boy Mulder die, in eerste instantie met de voet, Zuidvogels overeind houdt. In de 40e minuut komt Oranje Wit goed door over de vleugel, maar weer is het keeper Boy Mulder die zijn doel schoon houdt door de bal uit de hoek te tikken. Oranje Wit heeft wellicht optisch het betere van het spel, maar Zuidvogels komt niet echt in gevaar of ze stuiten op de prima keepende Boy Mulder. De rust wordt bereikt met een 0-0 stand.

De tweede helft begint Oranje Wit iets beter dan Zuidvogels, maar is het Zuidvogels dat het bal opent. In de 56e minuut doet Zuidvogels een uitval over rechts, Rutger van de Pol zet goed door, zijn voorzet bereikt de vrijstaande Umit Dinc die de bal prima inschiet: 0-1! Oranje Wit laat het er niet bij zitten en vanaf de aftrap snijden ze door de Zuidvogels verdediging en scoren via een simpele intikker de 1-1. Een domper dat de voorsprong nog geen minuut heeft geduurd, maar ook een les voor de toekomst. En een minuut later is het weer Oranje Wit dat een dot van een kans krijgt, nadat Boy Mulder is omspeeld wordt de bal naast het lege doel geschoven. Zuidvogels krijgt ook zijn kansen want in de 59e minuut schiet Umit Dinc de bal van de rand 16-meter ineens op de kruising. Vijf minuten later probeert hij het nog een keer, maar dit keer weet de keeper van Oranje Wit de bal weg te stompen. Na 68 minuten spelen is het Oranje Wit dat op een 2-1 voorsprong komt als ze via een goede combinatie voor het doel komen en de bal in de uiterste hoek schieten. Drie minuten later had ook de 3-1 kunnen vallen, maar weer staat Boy Mulder succes in de weg. In de 78e minuut valt de gelijkmaker als Ricardo Tat een mooie steekpas door het midden op Niels van der Zaal geeft, deze omspeelt de keeper en scoort 2-2. Blijkbaar roept dat de nodige emoties op bij Oranje Wit want een van de spelers kan zich niet beheersen en slaat even later Jermain Cikic tegen het hoofd, direct rood is het gevolg. Vanaf dat moment is het gedaan met Oranje Wit en mag het blij zijn dat Zuidvogels ondanks een aantal goede aanvallen niet meer weet te scoren, wat het op dat moment wel verdiende. De eindstand is dan ook 2-2.

Al met al geen slechte uitslag, ook al had er meer ingezeten. Onderweg naar huis werden de Burger King en het AC Nieuwegein nog vereerd met een bezoekje, echter toen de kip op was (bedankt Hidde) moest het weer verder richting Huizen. ’s Avonds zijn we met een flinke groep gaan stappen in Blaricum en dat was héél gezellig, zonder verder in details te treden.

Dinsdag 20 augustus a.s. wordt de laatste oefenwedstrijd van Zuidvogels gespeeld tegen plaatsgenoot AH’78. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van AH’78. De aftrap is om 20:00 uur.

Opstelling:

1. Boy Mulder                      7. Jermain Cikic    (45e 19. Rutger van de Pol)
2. Arlymar Lourens             (68e 5 Sebastian Meek)      9. Niels van der Zaal           (45e 18 Boyd de Graaf/
3. Tim Horsmeier (68e Niels van der Zaal)                        72e 6 Ricardo Tat)
4. Danny Scholte (45e 15 Lorenzo Tat)           11. Veirano Slager              (68e 7 Jermain Cikic)
5. Sebastian Meek              (45e 8 Jeroen Smeets)        13. Umit Dinc
6. Ricardo Tat       (45e 10 Hidde van Erkel)    14. Michiel Foppen            (79e 4 Danny Scholte)

Doelpunten: 56e 0-1 13. Umit Dinc; 57e 1-1; 68e 2-1; 78e 9. Niels van der Zaal 2-2.