Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Vanavond moest Zuidvogels JO19-1 de inhaalwedstrijd spelen tegen BFC JO19-2. Eerder werd deze wedstrijd afgelast vanwege Corona aan de kant van BFC. Na wat geschuif met deze wedstrijd werd hij uiteindelijk gespeeld op donderdagavond 18 november. Dan nu de wedstrijd, althans...

Zuidvogels stond al goed en wel op het veld toen scheidsrechter Willemse uit Bussum arriveerde, maar van BFC nog geen spoor te bekennen! Iets voor 19nen arriveerde BFC JO19-2 met veel lawaai op het sportpark, ze hadden schijnbaar geen warming-up nodig. Toen de scheidsrechter de spelerspassen wilde controleren bleken deze aan de kant van BFVC niet in orde te zijn. Uiteindelijk werd er met 25 minuten vertraging alsnog afgetrapt op veld 3.-

Zuidvogels trad aan met de volgende 11 namen: Vlaanderen, Bosch, Hartevelt, Weppner, Schaap, van Eijden (C), Jakoba, Emini, Ockeloen, el Abodi en el Bouidi. Op de bank namen van Leeuwen en van Heijningen plaats, beide zijn zij ook in het veld gekomen, Van Leeuwen voor Ockeloen en van Heijningen voor captain van Eijden.

Na een slordig begin van Zuidvogels, door alle perikelen die vooraf, braken zij in de tweede helft het ijs. Met een werkelijke galavoorstelling werden de blauwe uit Bussum volledig overklast. Trainer den Riet gaf in de rust bij zijn team aan niet tevreden te zijn. Hij maakte de afspraak om te werken aan het doelsaldo, willen ze mee blijven doen voor het kampioenschap en de promotie naar de Promotie-Poule. De rust werd bereikt met een magere 3-0 stand!

Na rust was Zuidvogels los! De ene na de andere aanval was te zien op het 3e veld van sportkamer "De Wolfskamer". De één nog mooier dan de andere. Ook werden er nog mooie kansen niet verzilverd! Maar de gala voorstelling van Zuidvogels was compleet deze 2e helft, ze gingen er helemaal voor! Na een kwartier in de 2e helft stond het 5-0 voor rood-groen, enigsinds mager nog! De machine kwam op gang en de doelpunten volgden elkaar op. De 6-0 kwam van de voet van Omar Emini, enkele minuten later scoorde Kevin Schaap zowel de 7 als de 8-0, de 9-0 kwam weer van de voet van Omar Emini. De 10-0 kwam van de voet van Dylan van Heijningen evenals de 12-0, de 13-0 kwam op naam van Tarik el Abodi. Na de 13-0 vond de scheidsrechter het welletjes en floot voot het einde van de wedstrijd.

Enkele komische uitspraken in deze wedstrijd:
- BFC aanvaller in minuut 80, aanval van BFC tot de 16 van Zuid: "Woow, zover zijn we deze wedstrijd nog niet geweest".
- BFC Middenvelder in minuut 88: "We gaan niet naar huis voor we hebben gescoord".

Zuidvogels heeft in deze wedstrijd goed gewerkt aan zijn doelsaldo. Dat doelsaldo kan nog wel eens beslissend gaan worden in de Hoofdklasse D. De nummer 1 van de poule plaatst zich automatisch voor de Promotie-Poule, evenals de 4 beste nummers 2 van de 11 hoofdklassers.

Na deze wedstrijd vinden we Zuidvogels terug op een 3e plek met 15 punten uit 7 wedstrijden. Maar alles nog in eigen hand met wedstrijden in het verschiet tegen onder andere nummer 2 FC Hilversum JO19-1 en nummer 4 AS'80 JO19-1. Verder treffen zij nog FC Almere JO19-1 (8e) en Altius JO19-1 (10).

Wij wensen trainer den Riet, assistent-trainer Hartevelt en spelers veel succes in het verdere verloop van de Hoofdklasse D en hopen voor hen op een plekje in de top 2 en een plek in de Promotie-Poule. En als het weer mag, dan komt u ook wel kijken bij onze JO19-1, toch?