Zuidvogels kan geen vuist maken tegen koploper (2-1) 3-1

3 - 1

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

5 april 2014 14:30

Oussoren, T.

Zuidvogels reisde af naar Breukelen voor de wedstrijd tegen de koploper. Met vrolijke muziek en zonnestralen werden de spelers, staf, meegereisde supporters en bestuur welkom geheten.
Het grasveld op het hoofdveld lag er strak bij en de temperatuur was optimaal.

Na controle van de spelerspassen begon de wedstrijd iets later. Al in de 4de minuut werd met een lange pass de bal bij Breukelen vleugelspeler Deen Embriqs gebracht en deze wist de openingstreffer fraai in te schieten.
In de 10de minuut wist Embriqs opnieuw het Zuidvogels doel te vinden en keek Zuidvogels tegen een 2-0 achterstand aan. Bij een derde poging wist Zuidvogels de snelle vleugelspeler af  te stoppen.
Zuidvogels kreeg ook kansen, Timo schoot naast en een prachtige voorzet van Niels van der Zaal werd niet afgemaakt door Jermain Cikic.
Na een overtreding op Ricardo Tat van Roy Schaap kon Michiel Foppen via een penalty de aansluitingstreffer voor Zuidvogels op het scorebord zetten.

Zuidvogels ging op zoek naar de gelijkmaker, maar het schot van van der Zaal werd door de zeer goed keepende Sieuwerd Teerink in de kiem gesmoord.

Na de thee kwamen beide ploegen ongewijzigd in het veld. Beide ploegen gingen direct in de aanval,goalie Pascal Doest kon de kopbal van Jacques Castelijns keren en Danny Scholte schoot langs het Breukelen doel.
In de tweede helft speelde Zuidvogels beter, maar zag geen kans de gelijkmaker te scoren.
In de 66e minuut kwam Yannick Schaap binnen de lijnen voor Niels van der Zaal, en in de 83e minuut verliet Timo Boot het veld voor Roy van Dijk.
Breukelen gooide de wedstrijd op slot en bracht de (eind) stand op 3-1. Een doelpoging van Danny Scholte belandde ver over het doel. In de laatste minuut ontving Ricardo nog een gele kaart na een aanvaring met zijn tegenstander.

Aanstaande zaterdag speelt Zuidvogels thuis tegen SVL, die met maar liefst 10 doelpunten van zijn tegenstander had gewonnen, aanvang wedstrijd 14.30 uur.