Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Het thuisduel tegen het Brabantse GRC'14 is door Zuidvogels op eenvoudige wijze in winst omgezet. Een productieve eerste 10 minuten leverde een 2-0 voorsprong op voor de 'rood-groenen' en daarna ontstonden er in het 1e halfuur nog een aantal grote kansen op een toen al hogere score, paal en lat voorkwamen dat. Na rust werd het simpel 3-0 en toen geloofde de thuisploeg het wel en kon GRC'14 in een snel omschakelmoment nog de eretreffer scoren. Het bleef bij 3-1, een goede uitslag voor de thuisploeg.

Met een op 2 plekken aangepaste basisformatie tov De Bilt, startte Zuidvogels agressief naar voren. Huib van Eijnsbergen mocht na 2 minuten al een vrije trap nemen aan de zijkant van het strafschopgebied, zijn indraaiende bal werd matig verwerkt door de GRC'14-doelman en de attente Mo Ayoubi tikte de openingstreffer tegen de touwen (1-0).
Een flitsend begin van de Huizer ploeg, wat daarna direct doorzette. In de 6e minuut werd met snel combinatiespel Jorni Camps op rechts vrij gezet, die startte een dribbel net over de middenlijn en eindigde op 18 meter centraal voor de goal: met een bekeken schot met links passeerde hij de vergeefs uitvallende doelman van GRC'14 (2-0).De volgende 20 minuten waren ook compleet voor de thuisploeg, snel combinerend over beide zijden werden de bezoekers min of meer van het kastje naar de muur gestuurd. Telkens werd de vrije man op het middenveld gevonden en het gevaar kwam vervolgens vaak via de zijkanten. Grote scoringskansen ontstonden er daardoor voor Youri van Kommer in de 12e minuut (inzet gestopt door de keeper) en Imar Kort in de 28e minuut (schot via lat en paal naast). Een hogere score dan de 2-0 had op het scorebord moeten staan. GRC'14 kon het hoge aanvalstempo van rood-groen amper bijbenen en was gelukkig met 'maar' 2-0 bij rust.
Na de thee een ongewijzigd spelbeeld: Zuidvogels dicteerde het spel, GRC'14 probeerde de ruimtes dicht te lopen, maar bleef moeite daarmee hebben. In de 50e minuut een corner van links, Ricardo Tat bracht de bal scherp voor in de 5-meter en de vrijgelaten Hidde van Erkel kon inkoppen (3-0).Daarmee was de wedstrijd wel zo ongeveer gespeeld, ondanks dat er nog zo'n 40 minuten gespeeld moesten worden.In de 57e minuut zowaar toch een slordigheid (concentratieverlies) in de achterhoede van de thuisploeg, centraal lag het veld ineens helemaal open voor de doorgelopen invaller aan GRC-zijde, Michel Bastianen, met een simpele schuiver passeerde hij doelman Danny Versteegt (3-1).In het laatste halfuur kreeg Zuidvogels nog een aantal mogelijkheden om de score uit te bouwen, maar de accuratesse ontbrak in de frontlinie. Het bleef bij 3-1 en daarmee pakte Zuidvogels het overwinningsritme weer op van 'voor De Bilt' Volgende week zaterdag het uitduel tegen NIVO Sparta in Zaltbommel, aanvang: 15.00 uur