Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Het moest gebeuren en het gebeurde: 3 punten overhouden tegen runner-up WNC. Na een te magere 2-0 voorsprong bij rust, trok Zuidvogels niet zonder slag of stoot de 3 punten over de streep na 90 minuten. De 4-1 was verdiend, maar het duel zelf gaf een iets ander beeld te zien dan de score deed vermoeden.

De thuisploeg ging van start met een andere '11' dan tegen Huizen, echter genoeg spelers over in de A-selectie die ook een basisplaats kunnen invullen op dit moment.
En goed van start ging ' de Zuid'. Redouan Boussoufi gaf al na 4 minuten het 1e schot voor de boeg, zijn voorzet van links werd geschampt door de inlopende Martin Campbell, de bal ging voorlangs de goal van de keeper van WNC.
Twee minuten later de openingsgoal: Imar Kort werd na een snelle rush over de as van het veld kennelijk van de sokken gelopen, vanaf 17 meter mocht Redouan Boussoufi de hoek uitzoeken waar hij zijn directe vrije trap wilde deponeren en dat lukte hem in de linkerhoek, 1-0Vier minuten later werd Imar Kort centraal gevonden middels een uittrap van keeper Hidde Hoelscher, Kort verlengde de bal naar de daarop anticiperende Martin Campbell over rechts, zijn snelle run naar de goal rondde hij doeltreffend af met een schuiver in de linkerhoek 2-0.Een prima begin en dito voorsprong, dat gaf de rood-groene supporter moed voor het vervolg van dit duel.
En een goed vervolg hierop werd er 8 minuten later bijna weer gegeven: nu een fraaie diepe bal van Kort op Campbell, een harde voorzet in de 5-meter op de doorgelopen Kort, die echter op korte afstand van de keeper het doel te hoog zocht....Dat had eigenlijk de 3-0 moeten zijn, helaas geen geluk voor Kort op dat moment....Het vervolg van de 1e helft liet een dominerend Zuidvogels zien, maar de doelrijpe kansen konden niet verzilverd worden door de thuisploeg. WNC bleef hierdoor ' in leven'.
Na rust gooide WNC het over een andere boeg, nr. 9 Ibrahimovic werd als centrumspits binnen de lijnen gehaald en de aanval werd gezocht om een aansluitingstreffer te bewerkstelligen. In het eerste kwartier na rust wisten de bezoekers nog weinig potten te breken in termen van 'dichterbij komen', maar na een uur spelen moest ook Zuidvogels wisselen, wat verdedigend een ander beeld te zien gaf. Met name over de rechterkant van Zuidvogels werd WNC gevaarlijk en na 72 minuten viel de bijna onvermijdelijke aansluitingstreffer voor de geel-zwarten: Matthijs van Gessel vond een gaatje in de niet-sluitende afweer van Zuidvogels en zijn harde schot verdween fraai in de linkerhoek 2-1.
WNC begon hoop te krijgen op meer, maar ook Zuidvogels kreeg mogelijkheden. Het zocht na  deze tegenslag eigenlijk direct weer de aanval en werd hiervoor ook beloond: een hoge voorzet van rechts werd op de linkerkant keurig binnengehouden door Martin Campbell, hij zette gelijk een actie in richting de goal middels een aangesneden voorzet op de doorgelopen  (inmiddels ingevallen voor Youri van Kommer) Brian Schimmel, de WNC-keeper dacht de bal al te pakken te hebben, maar Schimmel was net attenter en via zijn bovenbeen verdween de bal in de touwen 3-1.Een eventueel verzet van WNC werd door dit snelle doelpunt feitelijk in de kiem gesmoord met nog een klein kwartier te spelen. De Waardenburgers wisselden nog 2 spelers en ook Zuidvogels wisselde; Ayoubi en Akot kwamen in het veld voor Camps en Lagerburg.Twee minuten later een actie van Redouan Boussoufi over de rechterkant, zijn dribbel naar binnen werd afgerond met een schot met links op de goal en via een been/rug van een tegenstander en/of medespeler Mauro Franken werd de verbouwereerde WNC-keeper voor de vierde keer deze middag gepasseerd 4-1.
De wedstrijd om de punten was hierdoor wel in het slot gegooid, al werden de Zuidvogels-supporters in de 85e minuut nog op een 'dompertje' getrakteerd: Imar Kort nam een bal ter hoogte van de middenlijn niet lekker aan, probeerde de bal te heroveren met een sliding-tackle op de bal, een WNC-verdediger ging met de nodige kreten naar de grond en scheidsrechter van Dijk beoordeelde deze actie als 'op de benen gericht' en trok rood voor Kort, die teleurgesteld van het veld moest. De laatste 10 minuten dus de thuisploeg met een man minder, het had verder geen invloed meer op de einduitslag, de 4-1 werd netjes over de streep getrokken door de rood-groenen.
Volgende week een uitwedstrijd tegen titelkandidaat Sliedrecht, aanvang daar: 14.30 uur.