Mannen KNVB beker Amateurs poulefase Groep 1 10

dr. Abraham Kuyperlaan 5
1402SB
BUSSUM
tel. 035-6914185

Afgelopen zaterdag speelde Zuidvogels haar 1ste bekerwedstrijd uit in Bussum bij SDO. Om 17:00 uur werd er afgetrapt en vanaf de 1ste minuten lieten de huizers zien wat hun intenties waren. De ene aanval na de andere aanval van Zuidvogels resulteerde uiteindelijk in een 2-1 overwinning voor Zuidvogels. Het enige leerpuntje wat we mee kunnen nemen vanuit deze wedstrijd is dat we de kansen die we krijgen ook moeten afmaken. De 1-2 is wat dat betreft ruim te laag als je de kansen ziet die Zuidvogels heeft gecreëerd.

Al in de 2de minuut een aanval van Zuidvogels die een corner oplevert, echter de genomen corner levert niks op. Daarna nog een 2 tal aanvallen van Zuidvogels die weer corners opleveren maar ook die corners leveren niks op. Dan in de 18de minuut een aanval van SDO twee aanvallers komen tegenover 1 verdediger van Zuidvogels te staan, maar de aanvaller die de bal krijgt heeft geen controle en de goed keepende Versteegt pakt de bal. Zuidvogels heeft het spel prima onder controle en valt regelmatig aan via de gevaarlijke opkomende spelers over zowel links als rechts. Kansen voor Koelewijn, Franken, van Zelst en van Waveren. Dan in de 32ste minuut een foutje bij SDO, bal verlies, van Zelst is zeer attent, verovert de bal, draait om zijn as en haalt vernietigend uit en scoort de 0-1. Hierna nog enkele kansen van zowel Zuidvogels als SDO, maar die kansen gaan of net voor langs of net over de goal. We gaan rusten met een tussenstand van 0-1. Trainer Donker is tevreden met het spel en geeft als enig puntje mee dat de mannen de kansen beter moeten afmaken.

Na rust is er direct een aanval van Zuidvogels waar het schot van van Zelst in de handen van keeper Hazelaar beland. Dan in de 52ste minuut een aanval over meerdere schijven, Camps geeft een pass naar Koelewijn die van Zelst aanspeelt en die met een prima schot keeper Hazelaar verrast en de 0-2 scoort. Tot aan de 81ste minuut volgen de aanvallen van Zuidvogels elkaar op. Een puntertje van van Zelst beland in de handen van keeper Hazelaar. Een schot van Boussoufi beland via een verdediger over de achterlijn, corner levert niks op. Een schot van Camps gaat net over. Een vrije trap van van Eijnsbergen komt terecht in de handen van keeper Hazelaar. Een schot van van Zelst gaat via een verdediger van SDO over de achterlijn, ook deze corner levert niks op. Een voorzet van Koelewijn wordt net gemist door van Kommer en van Zelst. Allemaal net niet maar voor SDO wordt het net wel. Een snelle aanval van SDO waar de bal terecht komt bij Raaijen die uithaalt en Versteegt passeert. 1-2 en SDO begint er in te geloven en gaat voor de gelijkmaker. Echter Zuidvogels is op zoek naar meer. Een lange bal op Boussoufi die vanaf de linkerkant voor geeft op van Zelst. Hij kopt maar die bal gaat over de goal. Een laatste wapenfeit: Een corner voor SDO , de bal komt voor en van Zelst schiet de bal over de achterlijn. De corner voor SDO levert niks op en de goed leidende scheidsrecht Greveling fluit af. Zuidvogels gaat nar huis met de 3 punten. Aanstaande zaterdag de volgende bekerwedstrijd Zuidvogels – BFC om 14:30 uur op ons sportpark de Wolfskamer.