0 - 2

Mannen zaterdag, 1, 1e klasse A

19 april 2014 14:30

Hilgersom, A.

Afgelopen zaterdag moest De Zuidvogels een uitwedstrijd spelen tegen De Meern, een tegenstander die slechts 2 punten onder het team
van Jorg Smeet staat.
De Zuid begint voortvarend aan deze wedstrijd en heerst het 1e kwartier geheel. De Meern stelt hier echt niets tegenover, toch is het
de spits van De Meern Koen Hoveling, die uit het niets een kans krijgt maar gelukkig rakelings naast het doel van goalie Pascal Doest schiet.
In de 30e minuut breekt Yannick Schaap goed door, maar wordt onterecht afgestopt en wordt de bal tot corner verwerkt. Uit deze corner
volgt een doelscrimmage maar wordt de bal toch weggewerkt en komt in de voeten van Michiel Foppen, die naast schiet.
Niet veel later krijgt Niels v.d. Zaal een goede kans maar zijn schot gaat over. Jermaine breekt op rechts goed door, maar zijn voorzet wordt door
iedereen gemist. Veel meer valt er over de 1e helft niet te zeggen, een sterker Zuidvogels maar geen echte druk op het vijandige doel.
Na de thee probeert De Zuid met meer aanvallend spel De Meern op de knieen te krijgen. Sebastiaan Meek schiet ver naast na een fraai
opgezette aanval over links. De Zuid krijgt een vrije trap op de rand van de zestien, echter wordt deze door Umit Dinc overgeschoten.
Na een kleine schermutseling krijgt Umit Dinc geel maar ook de rechtsback van De Meern Denny Berkhouwer.
Het is zowaar de 8e of 9e overtreding van deze back. Nog geen minuut later maakt hij een overtreding op Jermaine Cikic en kan met
2 x geel het veld verlaten. Ook de aanvoerder van De Meern krijgt een gele prent voor hard doorgaan op zijn tegenstander.
In de 63 minuut kopt Yannick Schaap helaas voor hem en De Zuid over. Echter in de 68e minuut is het eindelijk raak. Yannick breekt op rechts
door en alleen voor de keeper faalt hij niet en brengt met een lob de Zuidvogels op een verdiende 0-1 voorsprong.
Weer volgt een gele kaart voor een speler van De Meern en even later krijgt Tom Cortenaar zelfs rood voorgeschoteld na het trappen op de
hak van van Ricardo Tat.
In de 82e minuut komt Hidde van Erkel in het veld voor Umit Dinc. Uit een fraai opgezette aanval komt de bal in de voeten van Rutger v.d. Pol
die ongehinderd kan opstomen en vanaf de rand van het strafschopgebied vernietigend uithaalt. De wedstrijd is hiermee gespeeld en
wordt De Meern nu compleet zoekgespeeld zonder dat het toch echte kansen komt.
De punten zijn binnen maar qua spel moeten we deze wedstrijd maar gauw vergeten. De volgende wedstrijd is de laatste thuiswedstrijdop 3 mei tegen