3882MN
PUTTEN
tel. 0341-353497

De kort versie:
Zuidvogels op bezoek bij SDC Putten, een degradant uit de hoofdklasse. Het beloofde een stevig potje voetbal te worden en dat was het ook. Beide teams wilde met de drie punten ervandoor Maar dan moet je de kansen die je zelf creëert wel afmaken en ik moet zeggen dat het geluk niet mee zat voor de Zuid. En dat was dan ook precies wat er aan mankeerde deze zaterdag. Beide teams hielden de nul in de eerste helft. In de tweede helft was het eerst SDC die het netje wist te vinden via een kopbal van hun sterspeler Jesse Schuin. Nog geen kwartier later was het Imar Kort die de voorzet van Quincy van Waveren wist te benutten. Een zware wedstrijd die eindigde in een 1-1 stand. Conclusie van trainer Donker: “Qua veldspel was het een gelijkwaardige wedstrijd. Zuidvogels had iets de overhand, maar ook weer niet zo dat we recht hadden op de drie punten. We creëerden wat meer kansen en vooral mogelijkheden. Echter, voldoende voor de winst was het niet. Die 1-1 is wel een terechte uitslag.”

En de iets uitgebreidere versie:
Al in de 4de minuut is het bijna raak, Van Zelst  krijgt de bal, omspeelt zijn man en schiet op de goal. Zijn schot gaat via een SDC speler en de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. De daarop volgende corner van Zuidvogels wordt weggewerkt door SDC. Direct daarna in de 7de en 8ste minuut een tweetal kansen van Schimmel. Zijn eerste schot gaat naast de goal en zijn tweede schot wordt netjes gepakt door keeper Velanas. Daarop volgend weer een aanval van Zuidvogels. Kort geeft vanaf rechts voor en van Zelst kopt de bal net over de goal. Twee minuten later een corner door van Waveren die net over de goal gekopt wordt door Smit. Dan in de 14de minuut een kansje voor SDC vanuit een corner. Maar Zuidvogels speelt sterk in de verdediging en werkt de bal weg. In de 24ste minuut een kansje voor van Kommer, zijn afstandsschot beland in de handen van keeper Velanas. Dan in de 29ste minuut een grote kans voor SDC. Een cornerbal voor SDC die wordt genomen door Hiwat, zijn voorzet wordt strak ingekopt door spits Schuin. Maar de goed keepende Versteegt tikt de bal nog net over de goal. In de 31ste minuut is het weer van Kommer die een voorzet van Kort inkopt, maar deze kopbal beland in de handen van keeper Velanas. De daarop volgende vrije trap van Kort, vanwege klemmen van de bal van een SDC speler, wordt door van Kommer over gekopt. In de 36ste minuut commotie in de zestien van SDC, Van Zelst schiet en ziet dat een SDC speler hands maakt. Meerdere spelers van Zuidvogels reclameren , maar scheidsrechter Eren, geassisteerd door de heren Hilt en Tinge, kennen de penalty niet toe. We gaan rusten met een 0-0 stand op het scorebord.
Na rust is het in de 57ste minuut direct raak, SDC komt opzetten, passt de bal op rechts naar Hiwat, hij geeft voor en spits Schuin kopt de bal messcherp langs Versteegt 1-0. Na wat wissels krijgt van Eijnsbergen de kans vanuit een vrije trap, zijn voorzet wordt ingekopt door Ayoubi maar verdwijnt over de achterlijn. In de 74ste minuut is het van Waveren die Kort strak aanspeelt en hij omspeelt een SDC verdediger en scoort de 1-1. Het laatste kwartier breekt aan en de wedstrijd wordt wat grimmiger. Immers beide teams willen geen genoegen nemen met 1 punt. Ook nu enkele wissels bij zowel SDC als Zuidvogels. Akhiat komt erin en wordt in de 81ste minuut hard aangepakt door Schuin die zijn frustratie kwijt moet. Daarvoor krijgt hij de gele kaart van Scheidsrechter Eren. Ook in de 84ste minuut is het Akhiat die het weer moet ontgelden. Beide vrije trappen leveren geen doelpunt op. Zuidvogels blijft het proberen en in de 88ste minuut schiet van Zelst op de goal, maar die bal wordt gepakt door Velanas. In de 90ste minuut is het van Eijnsbergen die de bal voorgeeft op van Zelst, zijn kopbal beland in de handen van Velanas. Na 98 minuten vindt scheidsrechter Eren het genoeg en fluit af met een eindstand van 1-1.

Foto van deze wedstrijd zijn gemaakt door Aalt van de Kamp van SDC Putten en zijn te bekijken door hier te klikken!
Aankomende zaterdag een thuiswedstrijd van Zuidvogels tegen BOL uit Broek op Langedijk. Deze wedstrijd begint om 14:30 uur.