Bodegraafsestraatweg 52
2805GR
GOUDA
tel. 0182-515518

Vooraf was al duidelijk aangegeven dat de Zuid tegen een verdedigend blok moest spelen. Alle seinen stonden op groen en het was duidelijk wat de opdracht was vandaag. Winnen en bijblijven in de strijd bovenin. Al met al is het een teleurstellende wedstrijd geworden waarbij Zuidvogels onnodig verliest met 1-0. En dat tegen de nummer laatst in onze competitie. Teleurstellend omdat wij voetballend veel te weinig brachten. Dat niet alleen, we lieten ons ook uit het spel halen door de tegenstander. Verbaal reageren niet alleen naar de tegenstander maar ook richting de scheidsrechter waardoor we onnodige kaarten opliepen. Dat zal de komende wedstrijden anders moeten willen we nog bij blijven bovenin.

Vanaf de eerste minuut wilde Olympia druk zetten om zodoende Zuidvogels niet de mogelijkheid te geven met snelle aanvallen de verdediging van Olympia te verrassen. Alle mogelijke trucks werden uitgehaald, bij de vrije trap voor de bal gaan staan,  bal ver weg trappen en tergend langzaam een extra bal pakken om in te brengen. Ook verbaal en fysiek al het mogelijke doen om de Zuid maar uit zijn spel te halen. Daarbij gesteund worden door het publiek. Maar goed, als team wat op de 1de plaats staat en op bezoek gaat bij de nummer laatst moet je hier vooral niet mee bezig zijn en moet je voetballend het verschil laten zien. En dat is nu juist waar Zuidvogels niet in slaagde door wat voor redenen dan ook. Wel waren er enkele kansen voor de Zuid. Al in de 2de minuut kopt Horsmeier de bal net naast de goal. Daarna in de 15de minuut een afstandsschot van Tat welke ook net naast gaat. In de 34ste minuut een schot van Akhiat die ook weer net naast gaat. Vlak voor rust een voorzet van Olympia op van de Velde, Versteegt komt uit pakt de bal en de inkomende van de Velde springt tegen Versteegt op  We gaan rusten en trainer de Groot laat duidelijk weten dat het anders moet. Voetballend moeten  we en kunnen we het verschil maken. Na rust enkele kleine kansjes voor de Zuid die of door keeper van den Berg gekeerd worden of weer net naast gaan. Een vrije trap door van Eijnsbergen die door van den Berg weggetikt wordt. Daarna Schimmel die opkomt zetten en de bal terug speelt naar van Zelst. Zijn schot verdwijnt over de goal. Olympia blijft waar mogelijk druk zetten op de Zuid maar krijgt weinig tot geen kansen op een goal. Na enkele wissels  een tweetal kansjes voor van Erkel. Vanuit een corner kopt van Erkel de bal net over de goal. Vervolgens krijgt van Erkel de bal aangespeelt en schiet de bal ook weer net over de goal. In de laatste minuten nog een tweetal kansjes. Van Zelst schiet de bal op de goal, maar deze gaat recht op keeper van den Berg af die de bal makkelijk kan pakken. Vervolgens is het Gooijer die van afstand inschiet, maar de bal verdwijnt over de goal. Na 95 minuten vindt scheidsrechter Stuurman het genoeg en fluit af. Een slechte wedstrijd

Aankomende zaterdag de volgende wedstrijd. Dit keer thuis tegen Monnickendam. Hopelijk dat de Zuid in deze wedstrijd kan laten zien dat ze voetballend het verschil kunnen maken en winnend kunnen  afsluiten. De wedstrijd begint om 14±30 uur.