Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Vandaag was Monnickendam, de nummer voorlaatst in de ranglijst,  op bezoek bij de Zuidvogels. Het was duidelijk dat Zuidvogels de nare smaak van vorige week tegen Olympia van zich af wilde schudden. Al na 15 minuten stond het scorebord op 3-0 (Camps, Kok en van Waveren) waarna Kort 5 minuten voor rust de 4-0 scoorde. In de 2de helft werden er nog vijf doelpunten gemaakt door de Zuid (Kort, Gooijer 2x, van Zelst en Akhiat). Het publiek moedigde de mannen aan om weer voor de dubbele cijfers te gaan. Het bleef uiteindelijk bij een 9-0 overwinning voor de Zuid. Trainer Adri Looijen van Monnickendam verwoorde het als volgt: “Zij waren een maatje te groot en wij waren in slechte doen.”

Al vanaf de eerste minuut was het Zuidvogels die vol druk ging zetten op Monnickendam. En die druk bleef aanhouden gedurende de gehele eerste helft. Dit resulteerde in de 3de minuut al in de 1-0. Camps komt opzetten, geeft de bal op van Zelst die speelt de bal terug naar Camps die zuiver schiet en keeper Boontje passeert. De aanvallen van de Zuid volgen elkaar op en in de 12de minuut een voorzet van Kok wordt gekopt door een speler van Monnickendam die in de lange hoek verdwijnt achter keeper Boontje 2-0.  Nog geen 3 minuten later wordt er druk gezet door Tat op het uitverdedigen van Monnickendam. Kort gaat diep en geeft een perfect voorzet op van Waveren die de bal in het doel schiet 3-0.Ook nu weer blijft Zuidvogels doorzetten en de druk op Monnickendam houdt aan. De aanvallen volgen elkaar op en dat resulteert in de 39ste minuut in de 4-0. Zuidvogels verovert de bal en Camps speelt zichzelf vrij via een mooie actie. Zijn schot op de goal wordt gepareerd door Boontje, echter Kort is scherp en schiet de bal alsnog binnen. In de 43ste minuut  dan een kans voor Monnickendam. Reugendrink krijgt de bal en schiet, maar zijn schot verdwijnt over de achterlijn. We gaan rusten met een 4-0 voorsprong voor Zuidvogels.
Na de rust een eerste aanval van Monnickendam waar keeper Versteegt de bal pakt alvorens deze in de goal verdwijnt. In de 51ste minuut een één tweetje tussen Kort en van Zelst na een snelle omschakeling. Van Zelst geeft de bal voor maar keeper Boontje tikt de bal weg. En nu is het weer Kort die scherp reageert en de bal langs Boontje in het doel laat belanden 5-0. Na de aftrap een kansje voor Monnickendam maar keeper Versteegt pakt de bal. Daarna een kans voor van Zelst die terugkomt uit buitenspel, de bal kan aannemen en lobt over Boonjte, maar deze lob gaat ook over de goal. In de 58ste minuut een voorzet van Kort op van Zelst. Hij schiet en Boontje weet de bal over de achterlijn te tikken. Van Eijnsbergen neemt de corner, de indraaiende bal wordt in tweede instantie, na tussenkomt door van Waveren, bij de 2de paal prima ingeschoten door Gooijer 6-0. Zuidvogels wil meer en het publiek ook en de aanvallen blijven komen op de goal van Monnickendam. Na enkel wissel van beide teams is het in de 73ste minuut Horsmeijer die rond de middenlijn de bal verovert de bal geeft op van Kommer. Hij speelt de bal naar de opkomende Akhiat die via een perfecte voorzet van Zelst weet te vinden. Die neemt de bal aan en kan tikt de bal net langs Boonthje 7-0. De aanvallen van Zuidvogels houden aan wat in de 82ste minuut resulteert in een corner. Schimmel  schiet de bal voor de goal waar Gooijer de bal bij de eerste paal perfect binnenkopt 8-0. In de officiële laatste minuut van de wedstrijd is het Akhiat die de bal verovert en van Zelst aanspeelt. Hij speelt de bal naar de andere kant waar Kort op kan komen. Akhiat is meegekomen in deze aanval en krijgt de bal aangespeeld door Kort, in de lucht weet hij de bal langs keeper Boontje te tikken 9-0. Na nog enkele minuten blessuretijd fluit de goed leidende scheidsrechter Beekman af  Eindstand een mooie 9-0 overwinning voor Zuidvogels en een teleurstellende dag voor Monnickendam.
Aankomende zaterdag gaat Zuidvogels op bezoek bij Roda’46 in Leusden. Deze wedstrijd start om 15:00 uur. De bus vertrekt vanaf de Wolfskamer om 13:00 uur.