Purmerenderweg 55
1461DD
ZUIDOOSTBEEMSTER
tel. 0299-430569

Deze zaterdag waren we op bezoek in Zuidoostbeemster. Het was mooi weer en een prima veld om op te spelen. ZOB was van plan om revanche te nemen op de onterechte nederlaag (volgens hen) van de vorige wedstrijd tegen Zuidvogels. Door vroeg druk te zetten op Zuidvogels wilde zij zo voorkomen dat de Zuid niet of nauwelijks in scoringskans kwamen.  Zuidvogels was daarentegen gretig en benutte de kansen die geboden werden door ZOB. Voetballend liet de Zuid de eerste 60 minuten zien wat ze waard zijn en wisten ze goed onder de druk uit te voetballen en scoorde vier doelpunten. Daarna werd het wat slordiger en gaven ze twee kansen weg aan ZOB die daardoor de 2-4 wisten te scoren. Daarna wist de Zuid nog eenmaal te scoren. Een eindstand van 2-5, drie punten erbij voor de Zuid en volgens de trainer een wedstrijd met fantastische goals gescoord door de Zuid.

In de eerste 25 minuten zijn beide teams aan elkaar gewaagd. De aanvallen wisselen elkaar af met zowel kansjes voor ZOB als voor Zuidvogels. Zonder echte scoringskans omdat of het schot of de voorzet niet zuiver is of de verdediging haar werk goed heeft gedaan. Ook in de 28ste minuut is de verdediging van ZOB in eerste instantie de Zuid de baas (aanval via van Waveren, Franken en van Eijnsbergen wordt goed verdedigd) maar doordat een ZOB verdediger uitglijd onder druk door van Eijnsbergen krijgt van  Eijnsbergen de kans de bal over te nemen. Hij bewaart de rust en passt de bal op Kort die beheerst afmaakt in de korte hoek 0-1. Hierna in de 31ste minuut een uitstekende aanval. Trainer de Groot aan het woord:
“Uitstekende aanval opgestart in de laatste linie. Via Huib, Jim en Richard komt Mo in balbezit. Mo dribbelt voorbij de spits van ZOB en dribbelt de zone in (2e fase). Imar komt in de bal, Martijn kiest diepte en krijgt de bal van Mo in de ruimte gespeeld. Martijn geeft de bal voor en Nigel kiest goed positie, komt voor zijn man en rondt van dichtbij prima af.” 0-2.
De aanvallen van Zuidvogels volgen elkaar op wat in  de 42ste minuut resulteert in de volgende goal. Deze goal wordt als volgt beschreven door de Groot: “Jim zet uitstekend druk na balverlies op helft ZOB. ZOB levert de bal in bij Huib, die Quincy tussen de linies weet aan te spelen. Quincy maakt individuele actie in strafschopgebied van ZOB en legt de bal vervolgens terug op Nigel die de bal via een diagonale schuiver raak schiet.” 0-3. We gaan rusten met een tussenstand van 0-3.
Na rust en een wissel van beide teams is het in de 53ste minuut een perfecte aanval van Zuidvogels. Versteegt speelt van Eijnsbergen in, die Ayoubi aanspeelt, hij passt door naar van Waveren die speelt hem door naar Franken die op zijn beurt Kort inspeelt. Kort loopt door en geeft de bal terug op de inkomende van Zelst die de bal van dichtbij inschiet 0-4. Zuidvogels geeft hierna het initiatief een beetje over aan ZOB wat resulteert in twee goals. In de 63ste minuut een aanval van ZOB die slordig verdedigd wordt waardoor de voorzet bij de eerste paal makkelijk binnen gewerkt kan worden door Ninteman 1-4. Waarna in de 73ste minuut een vrije trap toegekend wordt aan ZOB randje zestien. Achter de bal Hijlkema die de bal strak en hoog in de korte hoek Versteegt kansloos passeert 2-4. Zuidvogels pakt hierna weer het initiatief en het is in de 80ste minuut van Eijnsbergen die vanuit de corner van Erkel weet te vinden die de bal strak en hard perfect langs keeper van Duuren in het netje kopt 2-5. Dit is tevens de eindstand en Zuidvogels mag huiswaarts keren met de drie winstpunten.

Aankomende zaterdag de laatste competitiewedstrijden van het seizoen op de Wolfskamer. Zuidvogels 2 speelt om 12:00 uur tegen Ajax 2 en Zuidvogels 1 om 14:30 uur tegen Montfoort 1. Twee mooie wedstrijden waar beide Zuidvogels teams zeker zullen strijden om de winst. Daarna uiteraard de derde helft in de kantine of op het terras.
Zuidvogels 1 zal de aankomende weken gaan strijden in de nacompetitie voor één van de twee plekken voor promotie naar de 4de divisie (in totaal strijden 18 teams in deze nacompetitie). Voor zover nu bekend worden de wedstrijden gespeeld op dinsdag 30 mei, zaterdag 3 juni, 10 juni en de finale op 17 juni. Zodra het programma definitief bekend is zullen we dat dan zo spoedig als mogelijk publiceren.