Termietergouw 8
1027AD
AMSTERDAM
tel. 020-6366013

Dit keer de uitwedstrijd tegen HBOK op het Amsterdamse grasveld. Een weerzien met een vorige trainer van Zuidvogels Juan Fernandez Coto. En ik kan je zeggen hij is nog niks veranderd. Nog even bevlogen en tijdens de wedstrijd in gesprek met spelers, scheidsrechter, assistenten en bezoekers. Alles ten faveure van de wedstrijd en voor een overwinning. Zuidvogels was slordig bij de eerste aanval van HBOK waaruit de 1-0 gescoord werd, maar hersteld zich binnen 3 minuten waar van Kommer de 1-1 inkopt. Voor rust nog een doelpunt voor HBOK, een vrije trap rond de 16 van de Zuid wordt breed gelegd, ingeschoten en gaat via van Zelst langs keeper Versteegt die kansloos achterblijft. In de tweede helft diverse kansen voor Zuidvogels. Uiteindelijk is het van Kommer die de 2-2 inkopt en van Zelst die de winnende goals scoort waardoor de eindstand 2-3 is en Zuidvogels met de 3 punten huiswaarts keert.

In de 2de minuut van de wedstrijd een aanval van HBOK die een corner oplevert. De voorzet wordt goed ingekopt door Claus en de 1-0 is een feit. Een tegenvaller voor Zuidvogels, maar nog geen drie minuten later krijgt Zuidvogels een corner. Van Waveren achter de bal en zijn voorzet wordt perfect ingekopt door van Kommer 1-1. Dan volgen enkele aanvallen over en weer maar leveren geen echte doelrijpe kansen op. Dan in de 30ste minuut een vrije trap voor HBOK vlak voor de zestien van Zuidvogels. De bal wordt breed gegeven op Claus die op de goal schiet. Dit schot gaat via het lichaam van van Zelst in de goal van Versteegt die kansloos is op deze afgeketste bal 2-1. Zuidvogels zet meer druk wat HBOK noodzaakt tot enkele overtredingen. Dit resulteert in 2x geel (dus rood) voor een speler van HBOK die nu met zijn tienen verder moeten. Ook een 2-tal spelers van Zuidvogels krijgen geel. In de rust de kans voor beide trainers hun strategie waar nodig aan te passen.

In de 2de helft veel druk door Zuidvogels waardoor HBOK slechts sporadisch toekomt aan een aanval. In de 72ste minuut een corner voor Zuidvogels en het is weer van Waveren die voorgeeft op van Kommer die zijn tweede van de dag scoort 2-2. HBOK probeert er alles aan te doen en wisselt enkele malen en hoopt met verse spelers het verschil te kunnen maken. Maar nog geen echte doelrijpe kansen voor de thuisploeg. De daarop volgende aanvallen van Zuidvogels gaan of net over of net naast. In de 84ste minuut is het wel raak. Schimmel ziet van Zelst vertrekken en geeft een steekpass over de verdediging heen, van Zelst neemt aan en verschalkt keeper Postveer 2-3. Dit is tevens de eindstand. Zuidvogels heeft zijn 2de 3 punten te pakken, dit belooft wat voor de komende wedstrijden.
Aanstaande zaterdag speelt Zuidvogels thuis tegen De Meern, aanvang wedstrijd om 14:30 uur.
En natuurlijk is iedereen welkom om ons team te ondersteunen en aan te moedigen.