Zuidvogels pakt volle winst in laatste thuiswedstrijd 4-3 (3-0)

Scheidsrechter

Smit, J.A.M.

Onbekend

In de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen heeft De Zuidvogels de volle winst weten te behalen tegen NIVO Sparta uit Zaltbommel.

Vanaf minuut 1 heerste het team van trainer Jorg Smeets op alle fronten. Al in de 2e minuut kreeg Niels v.d. Zaal een grote kans op de 1-1 na een prima voorzet van Yannick Schaap. Zijn keiharde inzet ging
echter rakelings over. Niet veel later is het dan toch raak. Timo Boot speelde zichzelf goed vrij en gaf een dieptepass op Niels, die nu wel raak schoot,In de 8e minuut kwam de bal in de voeten van Yannick Schaap, die vervolgens vanaf de rand van de zestien doeltreffend
uithaalde 2-0. De Zuid bleef druk uitoefenen op het doel van NIVO Sparta en de ene na andere aanval volgde elkaar op. Het is wederom Timo Boot die een steekpass gaf op Niels v.d. Zaal, die tussen 3 tegenstanders bekwaam de 3-0 binnenschoot. Wat een weelde voor de thuisploeg. In de 27e minuut
brak Jermain Cikiv goed door en stevende alleen op de goalie van Nivo Sparta af, maar helaas werd zijn schot gepareerd door goalie Dennis Westerlaken. NIVO Sparta kon niets terugdoen aan het goede aanvalsspel van De Zuid.
In minuut 35 mocht Jermain Cikiv een vrije trap nemen en zijn inzet belandde jammer genoeg buuten bereik van de goalie op de paal.
Tot aan de rust bleef De Zuid het vijandelijke doel bestoken. Na de thee hetzelfde spelbeeld. Het is Zuidvogels, die het spel bepaalde, maar de 4-0 bleef uit. In de 60e minuut gaf scheidsrechter Smit een
rode kaart aan doelman Pascal Doest, die net buiten zijn strafschopgebied in een duel de bal op zijn wang kreeg, maar volgens de leidsman hierbij hands maakte. Pascal Doest verliethet veld en ook
Jermain Cikic werd naar de kant gehaald om invaller doelman Jeffrey Leunenberg het doel te laten verdedigen. Uit de toegekende vrije trap maakte de spits van NIVO Sparta Jori v.d. Berk de 3-1. Het elftal van
De Zuid is nu even de weg kwijt en liet NIVO Sparta in zijn spel komen. De tegenstander profiteert van rommelig verdedigen van De Zuidvogels en Tim de Laat scoorde de aansluitingstreffer 3-2. Trainer
Jorg Smeets wisselde Yannick Schaap voor Rutger v.d. Pol om het middenveld weer in handen te krijgen. In de 78e minuut kwam NIVO Sparta zelfs langszij en maakte hun spits Yori v.d. Berk de gelijkmaker geheel tegen de verhouding in. Echter bracht Timo Boot na een goede rush De Zuid weer op voorsprong 4-3. NIVO Sparta raakte hierdoor aangeslagen. Het is Hidde van Erkel, die na een mooie pass van Ricardo Tat de bal op de lat schoot. In de 107e minuut klonk het eindsignaal? Timo Boot were terecht tot 'Man of the Match' gekozen. Het is een wedstrijd met twee gezichten. De 1e helft en ook het eerste kwartier van de 2e helft een op alle fronten heersend Zuidvogels, tot 60e minuut, waarbij leidsman Smit goalie Pascal Doest hel veld uit stuurde.Zaterdag volgt de uitwedstrijd tegen C.S.W. welk team op degradatie staat en moet concurrent A.R.C. op bezoek bij NIVO Sparta. Afhankelijk van deze uitslag kan het team van trainer Jorg Smeets de periode titel binnenhalen, mits het zelf natuurlijk wint in Wilnis.

Vertrek van de bus is om 12.15 uur en kunt u het terrein van C.S.W. vinden aan de Pieter Joostenlaan in Wilnis.