Zuidvogels bekert verder na winst op Maarssen!

Mannen KNVB beker Amateurs 1e ronde Groep 3 Groep 3

1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Soms is het lastig om tijd te vinden om het verslag te maken, vandaar deze keer wat later dan gewend.
Zuidvogels ontving donderdag 20 oktober vv Maarssen. Deze wedstrijd werd geleid door scheidsrechter Jeroen de Groot. Hij werd geassisteerd door beide clubgrensrechters Tygo de Gier (Maarssen) en Ties Steen Redeker (Zuidvogels). Een eerste helft met diverse aanvalletjes van beide teams waar uiteindelijk Zuidvogels eenmaal wist te scoren. In de tweede helft was het Zuidvogels die aanval na aanval opzette en viermaal wist te scoren. In de laatste minuten een onoplettendheid bij Zuidvogels waar Maarssen gretig gebruik van maakte. Over links komt een speler van Maarssen opzetten en omspeelt een paar spelers van Zuidvogels en geeft voor, zijn voorzet wordt door een speler van Maarssen ingetikt, de ere treffer. Zuidvogels wint deze wedstrijd met 5-1 en bekert door.
Volgende bekerwedstrijd is dinsdag 22 november om 20:00 uur thuis op de Wolfskamer: HSV De Zuidvogels – sc Overamstel.

Al in de 2de minuut van deze wedstrijd een terugspeelbal van Maarssen op keeper Las van Bennekom die bijna een doelpunt is. Gelukkig weet de keeper de bal nog net te pakken. In de 5de minuut een aanval van Maarssen over rechts, de bal wordt voorgezet, maar keeper Hoelscher is attent en pakt de bal voor de aanvallers van Maarssen gevaarlijk worden. In de 11de minuut weer een kans voor Maarssen, een vrije trap van Maarssen wordt weggewerkt door Zuidvogels, maar in de rebound weet een Maarssen speler uit te halen. Zijn schot verdwijnt over de achterlijn. Dan in de 19de minuut een aanval van Zuidvogels, van Eijnsbergen geeft de bal voor op van Kommer die de bal langs keeper Las van Bennekom tikt 1-0. In de 21ste minuut weer een kans voor van Kommer, Camps geeft voor en van Kommer kopt naast de goal. In de volgende minuten enkele aanvallen over en weer zonder een echter doelkans. Wat opvalt is dat Zinga van Maarssen veel afgefloten wordt voor buitenspel en daar is hij het niet altijd mee eens. In de 44ste minuut nog een kans voor Franken, zijn schot gaat net over de kruising achter.
Na de rust een blessure tegenvaller voor Zuidvogels assistent grensrechter Steen Redeker, hij blijft achter in de kleedkamer en Sonny Hulst neemt zijn taken waar in de 2de helft. Het is Zuidvogels die continue Maarssen onder druk zet. In de 47ste minuut een aanval van Wiegers en van Zelst, waar van Zelst de bal over kopt. In de 48ste minuut een corner voor Zuidvogels waar 2 spelers van Zuidvogels de bal in willen koppen, maar de bal verdwijnt over de achterlijn. In de 51ste minuut balverlies van Maarssen, Akhiat neemt over en gaat alleen op de keeper af, zijn schot verdwijnt in de goal 2-0.  Zuidvogels voert enkele wissel door en ook Maarsen wisselt. In de 76ste minuut een snelle combinatie aanval van Kort en van Zelst die de bal langs de keeper van Maarssen schiet 3-0. Nog geen 3 minuten later een corner voor Zuidvogels, van Waveren geeft de bal voor en een verdediger van Maarssen krijgt de bal tegen zijn hand. Scheidsrechter de Groot besluit hands en van Zelst schiet deze penalty perfect in 4-0. In de 81ste minuut een aanval van Maarsen. De aanvaller wordt naar buiten gedwongen door Gooijer, maar krijgt toch de kans voor te geven. Die voorzet wordt ingeschoten en prima gered door Hoelscher. In de daarop volgende aanval van Zuidvogels een overtreding op van Eijnsbergen. Van Waveren legt de bal neer en haalt direct uit en verrast keeper Las van Bennekom 5-0.  In de 87ste minuut is de Zuidvogels verdediging niet scherp genoeg meer. Een aanval van Maarssen over links, de aanvaller wordt niet goed verdedigd, passeert enkele spelers van Zuidvogels en geeft voor, Deze voorzet kan makkelijk ingetikt worden 5-1, tevens de eindstand.
De volgende wedstrijd van Zuidvogels is as Zaterdag uit naar SDC Putten op de Roosendaalseweg 111 in Putten, aanvang 14:30 uur. De bus vertrekt om 12:45 uur.