Bruininxdeelse Kade 4
4143LM
LEERDAM
tel. 0345-612307

Het had zo mooi kunnen zijn, al na 6 minuten de 0-1 voorsprong voor Zuidvogels uit bij LRC Leerdam. En die voorsprong hield lang stand , zeker gezien het wegvallen van Horsmeier in de 18de minuut  en een onterechte 1ste gele kaart voor Gooijer (hij speelde wel degelijk de bal) en zijn terechte 2de gele kaart in de 30ste minuut daarna  waardoor Zuidvogels verder moest met 10 man. En dan houdt je stand tot in de 70ste minuut. Er werd hard gewerkt door alle spelers, waar we trots op mogen zijn, maar dat harde werken zorgde er wel voor dat halverwege de 2de helft de meeste energie op was en de druk door LRC aanhield wat resulteerde in een uiteindelijk eindstand van 3-1. De teleurstelling bij Zuidvogels was groot maar we mogen trots zijn op wat we bij vlagen (dat waren er best veel) hebben laten zien dit seizoen. En dit zullen we mee moeten nemen naar het komend seizoen en elke wedstrijd laten zien.

Zuidvogels trapt af en LRC zet, zoals verwacht,  direct druk op de verdediging van de Zuid. LRC krijgt dan ook in de 2de minuut een vrije trap op de rand van het zestien meter gebied van Zuidvogels. Deze vrije trap levert geen gevaar op voor Zuidvogels. In de 6de minuut een mooi aanval van de Zuid. Tat weet van Erkel te vinden die vanaf 20 meter uithaalt en de bal in de verre hoek laat verdwijnen achter keeper ’t Lam en de 0-1 scoort. In de 18de minuut een tegenvaller voor de Zuid. Horsmeier valt uit met een enkel blessure en wordt vervangen door van Kommer. Een tweede tegenvaller is dat Gooijer in de 30ste minuut het veld moet verlaten en de Zuid met 10 man de druk van LRC moet zien te overleven. En dat lukt tot in de 70ste minuut. Van Putten van LRC breekt door het middenveld heen en duikt op voor Versteegt en schiet de bal onhoudbaar langs hem in de goal 1-1. Zuidvogels probeert deze stand vast te houden maar in de 79ste minuut een snelle aanval van LRC. De bal wordt voorgegeven en Lutters tikt de bal langs Versteegt 2-1. De Zuid zet hun schouders er nog een keer onder en in de 89ste minuut een voorzet door van Zelst op van Kommer, hij schiet de bal net aan de verkeerde kant van de paal in het zijnet. In de allerlaatste extra minuten nog een corner voor Zuidvogels, Versteegt mee naar voren maar deze corner wordt weggekopt door LRC die zodoende een snelle aanval op kunnen zetten en met drie man opstomen. Barendregt schuift de bal in het lege doel, 3-1 tevens de eindstand en LRC gaat door in de nacompetitie.

Wij sluiten een mooi maar ook teleurstellend 2de deel van dit seizoen met veel hoogte punten maar ook enkele dieptepunten trots af en kunnen ons gaan opmaken voor het komende seizoen in de 1ste klasse. We zullen binnenkort afscheid gaan nemen van enkele stafleden en enkele spelers. Ook zullen we met de nieuwe selectie nog bijeenkomen alvorens een ieder gaat genieten van een welverdiende vakantie en rust. Het programma voor de voorbereiding van het nieuwe seizoen zal, wanneer het definitief is, gedeeld worden via de site.