O'Niel, W.

Competitie: Zuidvogels – Leerdam Sport ‘55           2 – 1     (rust 0 – 1)
Leerdam
Scheidsrechter: W. O’Niel

De tweede wedstrijd in deze competitie is tegen een onbekende tegenstander: Leerdam Sport ’55. Deze ploeg begon de competitie niet goed en verloor de eerste wedstrijd thuis van Almkerk met 1-4. Zuidvogels is gebrand op een overwinning na het puntverlies bij Eemdijk. De warming-up geschiedt in nieuwe inloopshirts aangeboden door Bistro Le Beau Geste. Miranda en Peter bedankt!

Zuidvogels zet direct vanaf de aftrap flink druk en speelt de eerste 20 minuten van de wedstrijd op de helft van de tegenstander, die er zelden uitkomt. Het levert een paar kansen op, maar die worden niet verzilverd. In de 20e minuut komt Leerdam Sport op voorsprong als een voorzet de hand raakt van Rutger van de Pol, die maar net in het strafschopgebied staat. Scheidsrechter O’Niel fluit voor een penalty en geeft Rutger van de Pol geel. De penalty wordt onhoudbaar in de hoek geschoten en geheel tegen alle verhoudingen in wordt het 0-1. Zuidvogels lijkt nogal van slag en het niveau van de eerste 20 minuten wordt tot aan de rust niet meer gehaald. Het krachtverschil is echter toch nog zo groot dat het spel zich vrijwel geheel op de helft van de tegenstander afspeelt. Helaas blijft het bij enkele kansen waaruit niet wordt gescoord. De rust wordt bereikt met een 0-1 stand.

Na de rust komen Sebastian Meek en Yannick Schaap in het veld voor Umit Dinc en Veirano Slager. In de 51e minuut valt bijna de 1-1 als een inzet van Yannick Schaap van de lijn wordt gehaald. Zuidvogels blijft goed druk zetten en het wordt voor Leerdam Sport dan ook steeds moeilijker om onder deze druk uit te komen. Na 56 minuten valt de lang verwachte en verdiende gelijkmaker als Jermain Cikic uit een pas van Sebastian Meek door de verdediging van Leerdam Sport soleert en de bal prachtig van 18 meter in de bovenhoek schiet: 1-1! In de 69e minuut omspeelt spits Niels van der Zaal de Leerdam keeper en uit deze actie krijgt Rutger van de Pol een dot van een kans op 2-1. Helaas wordt de bal op het laatste moment geblokkeerd en resteert een corner die helaas niets oplevert. In de 73e minuut wordt Hidde van Erkel vervangen door een andere jong talent, Timo Boot. Na 78 minuten lijkt Leerdam toch aan het langste eind te gaan trekken als een speler van Leerdam op keeper Pascal Doest botst, die vervolgens geblesseerd blijft liggen. Scheidsrechter O’Niel laat nog even doorspelen, maar op het moment dat Leerdam de bal wil inschieten fluit hij gelukkig toch nog af voor een blessurebehandeling. Een minuut voor tijd krijgt Jermain Cikic nog een onnodige gele kaart als hij een uittrap van de Leerdam keeper blokkeert. Zuidvogels zet alles op alles en in de 93e minuut krijgen ze dan toch loon naar werken als Arlymar Lourens goed doorkomt over de linkervleugel, uit zijn voorzet scoort invaller Timo Boot de verdiende 2-1. Een minuutje later fluit de scheidsrechter af en blijven de punten - terecht - in Huizen.

Omdat de hele top gelijkspeelt staan vijf ploegen met 4 punten uit 2 wedstrijden op een gedeelde eerste plaats. Zaterdag 21 september is de volgende wedstrijd. Om 14:30 uur wordt weer afgetrapt in Huizen, maar nu tegen Almkerk. En Zuidvogels zal er alles aan doen om ook dan de punten in Huizen te houden.