21 september 2013 14:30

Akkaya (Ferit), F.

Competitie: Zuidvogels – Almkerk               4 – 0     (rust 2 – 0)
Scheidsrechter: Ferit Akkaya

Vandaag komt de voor Zuidvogels onbekende tegenstander Almkerk op bezoek in Huizen. Vorige week verloren zij nog met 5-0 van FC Breukelen, maar dat wil nog niets zeggen zo vroeg in de competitie. Zuidvogels is op Boyd de Graaf na, blessurevrij en kan dus met een fitte ploeg het veld in.

Vanaf het begin laat Zuidvogels er geen twijfel over bestaan wat hun bedoeling is: winnen! Na 4 minuten krijgt Zuidvogels de eerste corner van de wedstrijd. Jermain Cikic geeft de bal laag voor op vrijstaande Sebastian Meek die slim over de bal stapt. De achter hem vrijstaande Danny Scholte bedenkt zich niet en trapt de bal hard in het doel: 1-0. Een vroege voorsprong die naar meer smaakt. Maar niets is minder waar. Het duurt maar liefst 20 minuten voordat Zuidvogels zich weer roert. In de tussentijd dringen de gasten uit Almkerk aan, zonder echt gevaarlijk te worden. In de 24e minuut trapt keeper Pascal Doest ver uit, de bal wordt door Niels van der Zaal doorgekopt op Yannick Schaap die oog in oog komt te staan met de keeper. Helaas schiet hij de bal via de doelman naast. Vijf minuten later herovert Niels van der Zaal de bal door goed storen in de verdediging van Almkerk. Zijn bereikt Timo Boot die de bal laag in de hoek schiet en Zuidvogels op een 2-0 voorsprong zet. Tot aan de rust komt Zuidvogels niet meer in problemen. Wel zijn er nog kansen voor onder meer aanvoerder Danny Scholte en rechtsbuiten Yannick Schaap, maar in beide gevallen weet de keeper van Almkerk redding te brengen zodat de rust wordt bereikt met een 2-0 voorsprong voor Zuidvogels.

De tweede helft begint Zuidvogels goed als Yannick Schaap uit een corner van Sebastian Meek de bal met een halve omhaal net over het doel schiet. Aan de andere kant moet keeper Pascal Doest ook zijn beste been voorzetten als hij een vrije trap van Almkerk maar net tot corner kan verwerken. Maar het is vooral Zuidvogels dat kansen krijgt. In de 59e minuut lijkt de 3-0 te vallen als Timo Boot na een mooie dieptepas van Michiel Foppen alleen voor de keeper komt te staan, maar weer weet deze de bal te keren. Almkerk probeert nog het tij te keren maar vindt keeper Pascal Doest in blinkende vorm waardoor de nul blijft behouden. In de 82e minuut belandt een goede voorzet van Rutger van de Pol de bij de tweede paal vrijstaande Jermain Cikic die de bal binnentikt en 3-0 scoort. In de 89e minuut krijgt Timo Boot nog de kans op 4-0 als Umit Dinc de bal mooi door het centrum meegeeft aan Timo Boot, echter de snel uit zijn doel gekomen keeper weet zich op de bal te gooien terwijl Timo Boot gelijkertijd naar de bal glijdt. Beiden komen in botsing met elkaar met een lichte blessure tot gevolg. Maar scheidsrechter Akkaya legt het uit als ruw spel van Timo Boot en geeft hem op de valreep een gele kaart. Het slotakkoord is voor Zuidvogels als in de 92e minuut Jermain Cikic een goede wedstrijd afsluit met zijn tweede assist, dit keer op Umit Dinc die de bal beheerst inschiet en de 4-0 aantekent, wat tevens de eindstand is.

Zuidvogels staat nu gedeeld eerste met LRC met 7 uit 3. Volgende week de topper tegen ARC in Alphen a/d Rijn en de week daarop weer een thuiswedstrijd, dan tegen nieuwkomer ASC Nieuwland.