Scheidsrechter

Blokker, H.J.P.

Onbekend

Op zaterdag 20 september stond het duel tegen DVVA op het programma.
Vooraf aan de wedstrijd was er iets opmerkelijks, waar wij over het algemeen mensen tekort hebben en in onze handen mogen knijpen als we 11 spelers hebben hadden wij zowaar 5 wissels.

Normaal gesproken werkt het in een team dat een ieder graag wil spelen, bij Zuidvogels 3 werkt dat soms net even anders. Het was namelijk erg warm en warmte betekend een zware wedstrijd en met onze speelstijl met veel lopende mensen gaat dat natuurlijk energie kosten en zo waren de meeste wissels en wisselbeurten in de rust al bepaald voordat de wedstrijd begonnen was.

Vanaf het begin was het spelbeeld duidelijk Zuidvogels viel aan het DVVA hield tegen.
Elke lange bal van Zuidvogels die over de verdediging heen viel was een gevaarlijke kans helaas stond het vizier voorin nog niet helemaal op scherp. Op een gegeven moment kreeg Youp een behoorlijke zet in de rug en de scheidsrechter floot resoluut. Een directe vrije trap na een overtreding in de 16 meter is volgens vele een penalty, de beste man wees ons op onze spelregelkennis en gaf aan dat het niet ging om een directe scoringskans en dus was dit geen penalty. De vrije trap die volgde van Simon belande op de paal. Na een goede pass van Simon haalde Brouwer de achterlijn een goed inlopende Youp kon vervolgens de 1-0 binnenschuiven.
DVVA wat eigenlijk alleen via foute passes en aannames gevaarlijk werd kreeg in de slotminuten van de eerste helft nog een corner deze werd feilloos binnengekopt 1-1 en tijd voor de rust.

Aangezien de meeste wissels al waren besproken waren er nog een paar kleine details te bespreken en konden wij na de lekkere sinaasappels van Berwout weer aan de slag.

De 2de helft was tamelijk hetzelfde maar nu wist Zuidvogels wel goed om te gaan met de gecreëerde kansen. Via een goede actie van Felker die zichtzelf mooi vrijspeelde en vervolgens de bal goed voorgaf kon Stefan Koster de 2-1 binnen prikken. Even daarna was er een noemenswaardig moment van onze “ iets te dikke keeper “, Rick kreeg een zetje in de rug en ging naar de grond waardoor de spits van DVVA op onze iets te dikke keeper af mocht. Na een goede redding ging onze iets te dikke keeper tot 2 maal toe in de achtervolging en wist de bal tot een ingooi te verwerken.
Via een scrimmage  wist Stefan kosten ook nog de 3-1 binnen te schieten

Tot slot bleef het mooiste moment tot het einde bewaard, waar ik in mijn geheugen geen 1 vrije trap naar voren kan halen die ooit tussen de doelpalen is beland van Zuidvogels was het Jeffrey Schaap die de bal na herhaaldelijk verzoek vanaf de bank van Zuidvogels opeiste hij schoot de toegekende vrije trap over de muur onderkant lat erin.

Een mooie 4-1 overwinning waar toch een zweetdruppeltje voor nodig was.