Bestevaer 3
1271XZ
HUIZEN
tel. 035-5252833

Een rommelige wedstrijd, maar zeker wel aantrekkelijk voor de toegestroomde bezoekers. Met 8 doelpunten in totaal. Twee teams die vol voor de winst aan het knokken waren en zeker gelijkwaardig waren. De eerste twee doelpunten vielen al in de eerste minuten. Eerst voor Jodan Boys en direct daarna de gelijkmaker voor de Zuid. En zo bleef het gaan tot uiteindelijk de 4-4 op het scorebord stond. Het was niet het beste spel van de Zuid maar wel  verdiend dat beide teams met 1 punt achterbleven. De strijd in de kop van de 1ste klasse blijft spannend zoals ook deze wedstrijd liet zien. Zaterdag 4 mei de wedstrijd DVVA – Zuidvogels in Amsterdam.

Jodan Boys was zeker van plan om punten te pakken vandaag en begonnen vol in de aanval. Een tweetal aanvalletjes die geen echte kans opleverden. Maar dan al in minuut zes de 0-1 waar vanuit een corner door Jodan Boys Hamdani de bal achter Dorrestein in de goal kopt. Nog geen twee minuten later een mooie aanval van Zuidvogels. Van Zelst speelt Kort aan die de bal terug passt naar van Zelst die op zijn beurt keeper Pak verrast en de 1-1 scoort. In de 17dse minuut is het Horsmeier die de corner van Camps inkopt, maar de bal verdwijnt langs de verkeerde kant van de paal. Jodan Boys, op dit moment wat fysieker qua spel, maakt een overtreding op van Zelst, vrije trap Zuidvogels. Immoussaten geeft voor waar keeper Pak de bal achter tikt. De daarop volgende corner wordt weggewerkt door de verdediging van Jodan Boys. In de 35ste minuut een mooie actie van Kort. Hij komt opzetten en haalt de achterlijn waar hij de bal voorgeeft. Deze voorzet kan net niet weggewerkt worden door keeper Pak en van Zelst kopt de bal in de verre hoek achter Pak 2-1. In de 43ste,minuut een prima actie van Imoussaten. Hij omspeelt drie verdedigers van Jodan Boys en schiet de bal richting de goal, maar helaas verdwijnt die net langs de paal over de achterlijn. En dan twee minuten later een genadeloos afstandsschot van Musaui die onhoudbaar voor Dorrestein in de goal verdwijnt en de stand is weer gelijk 2-2. En met deze stand gaan we rusten.
Na rust is het Zuidvogels die scherper uit de kleedkamer is gekomen. Een snelle aanval via Kort die de bal voorgeeft op Imoussaten die de 3-2 scoort. Nog geen twee minuten later een kans voor Jodan Boys waar de bal vanuit de corner aangenomen wordt en ingeschoten. Maar Dorrestein kan de bal in een reflex over de goal tikken. De daarop volgende corner komt terecht bij  Akanioui die de bal langs Dorrestein in de goal schiet en de gelijkmaker scoort 3-3. Niet veel later is het Tat die van afstand schiet en zijn goaltje mee wil pakken. Maar Pak bokst de bal weg en Jodan Boys kan uitverdedigen. In de 58ste minuut een snelle aanval van Jodan Boys waar de bal uiteindelijk door Tavares Mojica kan worden ingeschoten 3-4. In de twaalf minuten die volgen vallen er een paar gele kaarten bij Jodan Boys door oa. een overtreding op Tat en daarna voor tijdrekken en commentaar op de leiding. Jodan Boys denkt de drie punten binnen te hebben en weer wordt de bal weggeschopt waardoor scheidsrechter Akkaya besluit  weer een gele kaart geeft aan een speler van Jodan Boys. Wat er daarna precies gebeurde weet alleen de speler en de scheidsrechter, maar er is zeker iets voorgevallen waardoor de scheidsrechter nogmaals geel trekt en de Jodan Boys speler het veld moet verlaten en zij verder moeten met een man minder op het veld. Zuidvogels voert de druk verder op en gaat op zoek naar de gelijkmaker.  Dat gebeurt in de 81ste minuut waar van Zelst dit keer de bal voorgeeft op Kort  die de gelijkmaker binnenschiet 4-4. Hierna volgt er nog een kans voor Zuidvogels, waar van Eijnsbergen de bal vanuit een vrije trap inschiet en keeper Pak de bal net over kan tikken. En daarna een kans voor Jodan Boys waar keeper Dorrestein de bal net kan pakken alvorens de aanvaller van Jodan Boys gevaarlijk wordt. Eindstand in deze zwaarbevochten wedstrijd, die zeker  door beide teams die de bezoekers trakteerden op een 4-4 gelijkspel.

Aankomende zaterdag geen wedstrijden in onze competitie. Onze volgende wedstrijd is de belangrijke uitwedstrijd naar DVVA in Amsterdam op zaterdag 4-mei. Deze wedstrijd start om 14:30 uur. Adres van DVVA: Sportpark Drieburg, Drie Burgpad 3, Amsterdam. De vertrektijd van de bus melden we volgende week, dus hou de site met de voorbeschouwing in de gaten
Uw reporter: Kees Visser