Kleine openingsnederlaag Zuidvogels tegen Nieuw Utrecht (0-2)

49'
...

8 augustus 2015 14:30

H.J. Westland

De kop is eraf, Zuidvogels heeft zijn 1e oefenwedstrijd van dit seizoen gespeeld tegen zondag-hoofdklasser Nieuw Utrecht en ging na 90 warme minuten met 0-2 van het veld.

Alle begin is moeilijk, met veel nieuwe gezichten is het wennen aan elkaar, zo ook vanmiddag.

Juan Fernandez Coto startte met de "ouwe hap" van vorig seizoen en enkele nieuwelingen, het team ging in de beginfase duidelijk onwennig over het veld. Dat was soms te zien aan de wat onbesuisde overtredingen, voornamelijk te wijten aan overmatige geldingsdrang van deze en gene.

Nieuw Utrecht combineerde makkelijker en had voorin een aantal snelle en behendige spelers lopen, de verdediging van Zuidvogels had daar bij tijd en wijle de handen vol aan. In de 17e minuut kwamen de bezoekers op voorsprong, op de achterlijn werd Michiel Foppen uitgespeeld door de linkerspits, die daarna alle tijd kreeg om kiezelhard met rechts laag uit te halen onder keeper Rogier Veltenaar door (0-1). Zuidvogels probeerde zo nu en dan de aanval te zoeken, wat maar moeizaam lukte in deze fase. Slordig balverlies in de opbouw waar daar mede debet aan.

In de 35e minuut een mooie aanval van de rood-groenen, opgezet door centrale middenvelder Hidde van Erkel. Hij combineerde slim binnendoor met linkerspits Yannick Schaap, diens inzet werd door de keeper van Nieuw Utrecht tot corner getikt. Vlak voor rust nog een mogelijkheid voor de thuisploeg, Yannick Schaap stoorde atttent de opbouw van de Utrechters en met een steekbal zette hij Chad  de Jong vrij voor de keeper, zijn lob ging helaas aan de verkeerde kant van de paal naast het doel.

Na rust 5 wissels bij de Zuidvogels, wat een andere opstelling tot gevolg had. Het moet gezegd, snel werd duidelijk dat er meer voetbal in het het spel van de thuisploeg kwam. Dat gebeurde trouwens na de (0-2) voor Nieuw Utrecht in de 46e minuut. In duidelijke buitenspelpositie mocht de linkerspits zijn voorzet op de centraal vrijgekomen nr. 9 geven, die geen moeite had om de bal in het doel te schuiven.

Zuidvogels combineerde in het vervolg van 2e helft makkelijker naar voren via centrale middenvelder Michel de Wit, hij bediende o.a. Jermain Heldoorn over links die net teveel tijd nodig had om in te schieten. Ook Arjan Boekweit kreeg in de 77e minuut nog een mogelijkheid om te scoren, na een scrimmage ging zijn harde inzet via een Nieuw Utrechter -been naast.

Verdedigend zag het er na rust ook meer solide uit, met Jim Schiks als linksback en de gebroeders Tat als centrale verdedigers.

De wedstrijd kabbelde in de laatste fase naar het eindsignaal, de energie vloeide wat uit de benen bij de thuisploeg.  Toch werd er over 90 minuten genoeg arbeid geleverd door de mannen van Coto en Lam met 1 week training in de benen, een goede opmaat voor de komende week.  Dan wacht eerst plaatsgenoot AH'78 op dinsdag (aanvang: 20.00 uur) en vervolgens West Frisia op zaterdag, met tussendoor nog een 2-tal trainingen om nog meer (noodzakelijke) puntjes op de i te zetten.