Zuidvogels klaart ZOB-klus in 1e helft (4-1)

90'

1e klasse A

9 november 2019 14:30

Dhr. R. Luinge (Bussum)

In de thuiswedstrijden weet Zuidvogels tot op heden nog steeds de ongeslagen status vast te houden. Het bezoekende ZOB werd in de 1e 30 minuten min of meer overrompeld, met een 3-0 als tussenstand. Na rust ging het wat rustiger aan, ZOB deed ruim een kwartier voor tijd nog wat terug met de 3-1, maar kon niet voorkomen dat bij het 'vallen van de vlag' de thuisploeg nog de 4-1 kon binnen werken.

Zuidvogels had wel wat goed te maken na afgelopen zaterdag: het 'echec-Zwaluwen'30' moest weggepoetst worden. Vol geconcentreerd werd begonnen tegen de withemden uit Zuid-Oost Beemster die uitvoerig vooraf bekeken waren. Rood-groen begon goed, al na 3 minuten werd in laatste instantie na een aanval over meerdere schijven Donny v.d. Pol op 12 meter van de goal bereikt: met de rug naar de goal en met een acrobatische omhaal miste hij het doel op een halve meter...
Dat bleek de opmaat voor een sterk eerste halfuur van de thuisploeg: met vlot combinatiespel van achteruit werden de voorwaartsen via de flanken aan het werk gezet en na 5 minuten was de openingstreffer een feit. Ricardo Tat bereikte Jermain Heldoorn in de combinatie, Heldoorn had daarna goed het oog op Donny v.d. Pol die met een droge schuiver de (1-0) binnen werkte. Twee minuten later was Martin Campbell het eindstation van een combinatie, zijn plotselinge schot van 20 meter verraste doelman Been van ZOB, gelukkig voor hem was de linkerpaal zijn 'maatje'...

Dat bleek uitstel van executie, weer 2 minuten later was het Hidde van Erkel die diezelfde Martin Campbell in de diepte wist aan te spelen, Campbell omspeelde doelman Danny Been en schoot vanuit een moeilijke hoek de bal keurig binnen (2-0).

ZOB had het in deze fase even niet, hapte eigenlijk naar adem na zoveel aanvallend geweld van de thuisploeg en probeerde de gelederen wat beter gesloten te houden. Dat lukte redelijk, tot de 30e minuut. Weer was het Martin Cambell die nu vanaf links zijn tegenstander de baas was en de bal breed kon leggen op de over rechts doorgelopen Jorni Camps: zijn korte uithaal met buitenkant rechts over het natte kunstgras was doelman Been te machtig (3-0).
Zuidvogels wist zijn aanvallend surplus in deze fase goed te verzilveren, de voorsprong was verdiend en had vlak voor rust eigenlijk uitgebouwd moeten worden door Donny v.d. Pol, een mooie steekbal van Jermain Heldoorn door het centrum kon net niet goed geraakt worden door v.d. Pol en verdween centimeters naast het doel van Danny Been.

Na rust was de partij vele malen minder onderhoudend dan voor de thee. Zuidvogels hoefde niet meer zo nodig en wachtte af wat ZOB te bieden had om terug in de wedstrijd te geraken. Dat was in eerste instantie niet al te veel, al werd Zuidvogels gaandeweg wel wat meer op eigen helft terug gedrukt. Grote kansen voor ZOB leverde dat nog niet op. Toch kwamen de Beemster-bewoners op (3-1), een ingestudeerde vrije trap in de 72e minuut werd schuin teruggetrokken op de ongedekte Dennis Jansen, zijn schot van rand strafschopgebied ging langs de muur in de uiterste linkerhoek langs Danny Versteegt.

Zuidvogels wisselde een aantal leeggespeelde "pionnen": van Erkel, v.d. Pol en v.d. Berg werden vervangen door Furkan Cetin, Muhammed Dinc en Bob Brilleman en in de laatste 10 minuten wist de thuisploeg toch weer een aantal mogelijkheden te creëren om de voorsprong uit te breiden. Dat lukte Gregory Schaken in de allerlaatste minuut, vlak voor de '16' speelde hij zichzelf vrij en haalde beheerst met binnenkant links uit voor de (4-1), een prima overwinning op een zich knap verwerend ZOB.
Scheidsrechter Roelof Luinge floot een soevereine partij op de Wolfskamer deze middag.
Volgende weekend is er bekervoetbal, Zuidvogels speelt de 2e KO-ronde in Amsterdam tegen AFC 2 zo., aanvangstijd 17.00 uur