HSV De Zuidvogels 1 - ZOB 1

HSV De Zuidvogels 1 - ZOB 1

Een volkomen onbekende tegenstander voor ‘de Zuid’ aankomende zaterdag: het gepromoveerde ZOB uit Zuid-Oost Beemster (gem. Purmerend) komt naar Huizen.

ZOB is een nog relatief jonge club uit Nood-Holland, met ambities om hogerop te willen spelen. Inmiddels dus aanbeland in de 1e klasse, dat doen ze goed. Het team is in deze aansprekende klasse heel aardig begonnen, met 7 uit 7 en 14 goals voor (16 tegen) blazen ze een aardig deuntje mee.

Afgelopen zaterdag werd er in het duel met Argon nogal spectaculair (qua scoreverloop) met 3-5 verloren, maar met name de 2e helft liet zien dat de Nood-Hollandse ploeg over veel veerkracht beschikt. Een 0-2 achterstand werd relatief snel gelijk getrokken en op het laatst zat er nog bijna een 4-4 gelijkspel in. Dat lukte net niet. Scorend vermogen dus wel degelijk aanwezig bij de ploeg van Mo Zaoudi.

Zuidvogels liet zich afgelopen zaterdag de kaas van het brood eten: een 0-1 voorsprong bij Zwaluwen’30 in de 2e helft werd binnen 5 minuten weggegeven en omgebogen in een 2-1 achterstand. Volkomen onnodig, dat zal tegen ZOB echt beter moeten.
In deze klasse wordt elke vorm van concentratieverlies afgestraft, dat is inmiddels wel duidelijk.
De mouwen opstropen en als ploeg strijden voor de punten, dat moet elke wedstrijd het devies zijn.

Wedstrijdsponsor aankomende zaterdag is het aloud bekende Huizer bedrijf Nico Klein Vleeswarenspecialist, bekend van de markt.
De wedstrijd staat (gelukkig) weer onder auspicien van een KNVB-trio met aan het hoofd Roelof Luinge uit Bussum, geassisteerd door de heren Zandstra en Krist en begint om 14.30 uur.

Het Twitter-account @hsvdezuidvogels zal weer bol staan van de nieuwtjes over deze wedstrijd en de andere duels in deze klasse.